Escoltar

Roda informativa: Presentació de la pel·lícula de Ramon Térmens: "Catalunya über alles!"

Cicle Cinema d’Autor a l’Augusta 

Roda informativa
Dia: dimecres, 20 de febrer de 2013
Hora: 11.30 hores
Lloc: Sala Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

El senyor Ramon Térmens, director de la pel·lícula; i la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB, presentaran la pel·lícula Catalunya über alles!, que es projectarà en el marc del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza la UIB.

Projecció cinematogràfica:
Dia: dijous, 21 de febrer de 2013
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

Ramon Térmens és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Estudia direcció cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC). Debuta com a coguionista i codirector amb Jove(2005), premiada amb tres premis Ciutat de Barcelona (antics Gaudí). Treballà a Los Angeles com a guionista per encàrrec fins a dirigir el seu primer film en solitari, Negro Buenos Aires (2009), estrenada a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya de Lleida i que va obtenir dues nominacions en els II premis Gaudí (millor pel·lícula en llengua no catalana i millor direcció artística). També és guionista de Trash, de Carles Torras.

El 2011 coescriu, dirigeix, produeix i distribueix Catalunya über alles!, amb la seva pròpia productora, Segarra Films. Es tracta d'una pel·lícula de temàtica social que denuncia la intolerància i els extremismes demagògics en la Catalunya interior. La pel·lícula va obtenir tres guardons al Festival de Màlaga (premi especial del jurat, premi del públic jove i menció per a Babou Cham) i va guanyar el premi de la San Sebastian Film Commission a la millor pel·lícula de temàtica social de l’any. Després d’una extensa trajectòria en festivals de tot el món, el film va ser recompensat amb cinc nominacions als IV premis Gaudí, i guanyà el Gaudí a la millor actriu secundària, per la interpretació de Vicky Peña. El seu darrer treball és el de productor de Jordi Dauder, la revolució pendent, emotiu repàs a la trajectòria d’un dels actors catalans més grans. Es va estrenar el 2012 i ha estat nominat als V premis Gaudí com a millor documental i millor banda sonora (Lluís Llach).

Filmografia:

  • Joves (2005), coguionista i codirector
  • Barcelona Kapital (2007), coguionista
  • Negro Buenos Aires (2009), coguionista i director
  • Trash (2009), coguionista
  • Catalunya über alles! (2011), coguionista, productor i director
  • Jordi Dauder, la revolució pendent (2012), productor 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 20/02/2013

Data de publicació: 19/02/2013