Escoltar

Roda informativa: Juan Montes de Oca presenta el curtmetratge "Ella" (2011) al V Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta

Roda informativa
Dia: dimecres, 30 de maig de 2012
Hora: 12 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El director de la Unitat de Tecnologies de l’Animació (LADAT) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), el senyor Juan Montes de Oca, atendrà els mitjans de comunicació interessats per parlar del curtmetratge Ella (2011), que ha dirigit, i de la inclusió del film en el V Cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza el Servei d’Activitats Culturals de la UIB amb la col·laboració del Cinema Augusta i el suport de la Caixa.

També hi assistiran el senyor Xavier Picó, representant de la Caixa; el senyor Sergio Camacho, subdirector del LADAT; i la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Universitària de la UIB.

Projecció cinematogràfica
Dia: dijous, 31 de maig de 2012
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma 

El director de cinema d’animació i de la Unitat de Tecnologies de l’Animació (LADAT), Juan Montes de Oca, presentarà al públic el curtmetratge Ella (2011), produït i dirigit íntegrament pel LADAT. També participaran en la presentació el senyor Sergio Camacho, subditector del LADAT, i els professors d’aquesta unitat Jaime Juan Soteras, Elitxo Garayalde i Rubén Pérez.

Juan Montes de Oca (Jerez de la Frontera, 1962) és llicenciat en Ciències, especialitat Informàtica, per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1988 entra a la UIB com a professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, on crea el Grup d’Animació per Ordinador, i converteix així la UIB en la primera universitat espanyola que considera l’animació per ordinador orientada a la creació artística com a àrea de formació, recerca i desenvolupament.  El 1990 pren part en l’equip fundador del Màster MA ISCA d’Animació per Ordinador i Síntesi d’Imatges de la UIB, el qual ha rebut més de 100 premis i més de 700 nominacions. Dirigeix la unitat LADAT des de 1995, any en què es va crear. Ha dirigit diversos curtmetratges i produccions d’animació per ordinador i animació tradicional assistida i n’ha supervisat més de 200. El 2008 el nomenen acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma. Ha estat comissari de l’exposició ANIMAR.TE 20 Anys d’Animació a la Universitat de les Illes Balears, que es va exhibir al Museu Es Baluard d’Art Modern i Contemporani de Palma i al Katzen Center de la Universitat Americana de Washington. El 1999 crea a Palma el festival internacional ANI.MAR, el qual dirigeix. Des de 2002 és coordinador del festival internacional Mundos Digitales a la Corunya.

Ella (2011) és un film d’animació en tres dimensions situat en el centre històric de Palma, que narra la peripècia vital d’un immigrant afroamericà sense sostre que, quaranta cinc anys després, recupera l’amor que ha marcat la seva vida, una jove a la qual va conèixer casualment a Nova York. La fantasia d’un nin propiciarà la retrobada. Amb aquest curtmetratge, el LADAT ha experimentat amb èxit noves tècniques d’animació en tres dimensions, que varen rebre un primer reconeixement de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya amb la nominació d’Ella als premis Goya en la categoria de millor curtmetratge d’animació.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 30/05/2012

Data de publicació: 29/05/2012