Escoltar

Rectors i delegats de les 20 universitats de la Xarxa Vives elegeixen com a nova presidenta la rectora de la UAB, Ana Ripoll

Conclou la presidència de la rectora Casas al capdavant de les 20 universitats de la Xarxa Vives
 

El Consell General de la Xarxa Vives d'Universitats s'ha reunit avui a la Universitat de les Illes Balears per elegir presidenta la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ana Ripoll, en haver-se complit el semestre de presidència de la rectora de la UIB, Montserrat Casas Ametller. Durant el semestre de presidència de la UIB, la Xarxa Vives ha desenvolupat entre altres projectes la llibreria electrònica universitària e-BUC, s'ha tancat la primera fase del Programa Algèria Universitats i la Xarxa ha participat en activitats de l'Institut Ramon Llull a partir de la incorporació als òrgans de govern de l'institut. La Xarxa ha signat acords de col·laboració amb l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut Món Juïc i s'ha aprovat el programa europeu «Cultur Pro» en el marc del programa operatiu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 del FEDER.

La nova presidenta de la Xarxa Vives, la rectora Ana Ripoll Aracil (Alcoi, 1952) és catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors. Ripoll va ser escollida rectora de la UAB el passat 15 de desembre de 2008. Llicenciada en Ciències Físiques a la Universidad Complutense de Madrid l'any 1975, es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona (1980). Ha estat becària d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i professora ajudant del Departament d'Informàtica i Automàtica de la Universidad Complutense de Madrid, de 1976 fins al 1978. Es va incorporar al Departament d'Informàtica de la UAB l'any 1978. Va ser vicerectora de Professorat durant el segon mandat del rector Lluís Ferrer (2005-2008).

El Consell General és l'òrgan suprem de govern de la Xarxa Vives, l'associació de les universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Documents relacionats

Data de publicació: 30/01/2009