Escoltar

Qui és avui el meu germà? Emergències d'una societat en crisi

Seminari Pastoral Universitària - Grup Blanquerna

Dies: 25 i 26 de novembre de 2009
Hora: de 17 a 21 hores
Lloc: aula de Graus d’Economia de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

Per primera vegada la Pastoral Universitària organitza un seminari al campus de la UIB durant la setmana de la festivitat del beat Ramon Llull, obert a tota la comunitat universitària i al públic en general, i, també per primera vegada, ho fa conjuntament amb el Grup Blanquerna, amb una trajectòria d’activitats ben pròxima als objectius de la Pastoral Universitària.

“Qui és avui el meu germà? Emergències d’una societat en crisi”. De profundes ressonàncies bíbliques (recordam “On és el teu germà?”, pregunta profundament punyent feta per Déu a Caín), i també d’indiscutible actualitat social i política per tota la problemàtica sorgida de la difícil conjuntura econòmica mundial per la qual camina avui la societat internacional.

Demanar-nos qui és el nostre germà avui en un context de forta immigració, de crisi en els elements bàsics (treball, casa, alimentació, cultura, etc), de canvi radical en la societat de les Illes, ens empeny a cercar respostes, teòriques i pràctiques, que, amb caràcter d’urgència, ens mostrin els rostres de moltes persones que no són considerades com a germà per quasi ningú.

És propi d’un entorn universitari plantejar-se també aquestes preguntes. I fer compatible la preocupació pel coneixement al més alt nivell amb plantejaments ètics ineludibles per a qualsevol persona que vulgui aportar el seu esforç i la seva sensibilitat en la construcció d’un cel nou i d’una terra nova.

Això és el que pretén aquest seminari.

Programa:

Dimecres, 25 de novembre

17 h. Presentació del Seminari.

17.15 h. Conferència del Dr. Pere A. Salvà, catedràtic de Geografia Humana de la UIB: “La població de les Illes Balears: Una reflexió sobre la seva situació actual i reptes de futur”. 

18.30 h. Conferència del Dr. Antoni Riera, professor d’Economia Aplicada de la UIB i director del CRE: “Competitivitat o cohesió social: la difícil elecció”.

19.30 h. Col·loqui sobre les dues intervencions

Dijous, 26 de novembre

17 h. Conferència de Mn. Teodor Suau, professor de Bíblia al CETEM: ”Del jardí a l’hort: el pas de la necessitat a la gratuïtat”.

18.30 h. Taula rodona amb les intervencions de Mn. Antoni Vera (delegat diocesà d’Acció Social), germana Nieves de León (treballadora social. Casal Petit. Oblates), Sr. Bernat Vicens (president de Drets Humans i Mallorca sense fam), Mn. Bartomeu Català (president de Projecte Home), Mn. Jaume Alemany (director del Secretariat de Pastoral Penitenciària).

20.45 h. Cloenda del seminari.

Data de l'esdeveniment: 25/11/2009

Data de publicació: 24/11/2009