Escoltar

«Què fa un conseller del Banc d'Espanya? Del millor sistema bancari del món a la Gran Recessió». Conferència de López-Casasnovas

Cloenda del Màster en Assessoria Financera i Gestió Patrimonial de la UIB 

Dia: divendres, 7 d’octubre de 2016
Hora: 18.30 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari  Palma 

El doctor Guillem López-Casasnovas, conseller del Banc d’Espanya i professor de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, serà a la UIB per impartir una conferència amb el títol: «Què fa un conseller del Banc d’Espanya? Del millor sistema bancari del món a la Gran Recessió».

La conferència tindrà lloc en el marc de l’acte de cloenda del Màster en Assessoria Financera i Gestió Patrimonial, títol propi de la UIB (60 ECTS), que dirigeixen els doctors i professors de la UIB Alfred Martín i Bartomeu Pasqual.

El doctor López-Casasnovas va néixer a Ciutadella de Menorca. És casat i té tres fills. Llicenciat en Ciències Econòmiques (amb premi extraordinari, 1978) i llicenciat en Dret (1979) per la Universitat de Barcelona, va obtenir el doctorat en Economia Pública per la Universitat de York (Regne Unit, Ph. D., 1984). Ha estat professor a la Universitat de Barcelona, visiting scholar a l’Institute of Social and Economic Research (Regne Unit), Universitat de Sussex, i a la Graduate School of Business de la Universitat de Stanford (EUA).

Des de juny de 1992 és catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha estat vicerector d'Economia i Relacions Internacionals i degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la mateixa universitat entre 2000 i 2004. El 1996 cofunda, juntament amb Vicente Ortún, el Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES-UPF), centre que dirigeix fins al 2006. Actualment és director, investigador principal i vocal del Consell de Govern del mateix centre. És codirector del Màster de Gestió Pública (UPF-UAB-EAPC) i del Master in Health Economics & Policy de la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE).

Les seves principals línies de recerca inclouen el mesurament de l'eficiència del sector públic, la revisió del paper del sector públic en general (i en l'àmbit sanitari en particular), les balances fiscals, el finançament de les hisendes locals, l'economia de la salut, la dependència i els equilibris intergeneracionals.

Des de 2005 és conseller independent del Consell de Govern del Banc d'Espanya i membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC). És membre del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat i Consum (des de 2000) i de les conselleries de Sanitat de Catalunya i de les Illes Balears (des de 2001). Fou president de la International Health Economics Association entre 2007 i 2011 i també ha exercit d'assessor expert per a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre les desigualtats en salut a la Unió Europea. 

Data de l'esdeveniment: 07/10/2016

Data de publicació: 06/10/2016