Escoltar

Prop de cent alumnes de les Illes Balears participaran a la VI Miniolimpíada de Física i Química de la UIB

Dia: dijous, 20 de maig de 2010
Hora: 9.45 h, benvinguda als estudiants, i 10 h, inici de la prova
Lloc: aula 1 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger (campus universitari de Palma),
i seus universitàries d’Eivissa-Formentera (c/ Bes, 9, Eivissa)
i de Menorca (carrer Major, 14, Alaior)

Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la benvinguda als estudiants i de l’inici de la prova.

Tindrà lloc la VI Miniolimpíada de Física i Química de la UIB, adreçada a tots els alumnes de quart d’ESO de les Illes Balears que cursin l’assignatura Física i Química. Hi participaran 97 alumnes de 31 centres escolars de les Illes: 72 a Mallorca, 9 a Eivissa, i 16 a Menorca.

Les proves constaran, d’una banda, d’un exercici teòric en què l’alumne haurà de respondre vint preguntes d’opció múltiple i, d’altra banda, d’un exercici pràctic en què haurà de trobar la solució als dos problemes plantejats. Per a la resolució de la prova els alumnes disposaran d’una hora i mitja. Un cop finalitzada la prova, els departaments de Química i de Física de la UIB oferiran algunes demostracions pràctiques.

Els cinc millors classificats de la prova seran guardonats amb un xec i un diploma acreditatiu. Per al primer classificat, el xec serà de 300 euros; per al segon, de 200; per al tercer, de 100; per al quart, de 60; i per al cinquè, de 30 euros. Així mateix, els tres centres amb els alumnes millor classificats rebran un xec de 300 euros, 200 euros i 100 euros, respectivament, a més d’un diploma acreditatiu. La classificació dels centres guanyadors resultarà de la mitjana de les dues millors notes dels alumnes que presenti cada centre.

A l’acte de benvinguda hi seran presents el doctor Antoni Miralles, degà de la Facultat de Ciències de la UIB; la doctora Josefa Donoso, directora del Departament de Química de la UIB; el doctor Climent Ramis, director del Departament de Física de la UIB; el doctor Javier Gayoso, president de l’Associació de Físics de les Illes Balears; i el doctor Joan Frau, president de l’Associació de Químics de les Illes Balears.

La sisena edició de la Miniolimpíada de Física i Química de la UIB l’organitzen els departaments de Física i de Química de la Universitat de les Illes Balears, l’Associació de Físics de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives del Govern de les Illes Balears, del Col·legi de Químics de les Illes Balears i del Vicerectorat d’Estudiants i Campus de la UIB. Així mateix, compta amb el patrocini del Consell de Mallorca i de Sa Nostra.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 20/05/2010

Data de publicació: 19/05/2010