Escoltar

Presentació del llibre "Journeys in the Sun: Travel literature and desire in the Balearic Islands (1903-1939)"

Dia: dijous, 27 d'octubre de 2016
Hora: 20 hores
Lloc: Llibreria Come In, c/ de Sant Miquel, 16, Palma 

Tindrà lloc la presentació del llibre Journeys in the Sun: Travel literature and desire in the Balearic Islands (1903-1939), que edita Edicions UIB en la col·lecció Estudis Anglesos. Hi intervindrà l'autor, Eduard Moyà, professor associat del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica i membre del grup de recerca en Relat de Viatges i Mite Insular. El viatge a les Balears (RELATMIT).

Journeys in the Sun: Travel Literature and Desire in the Balearic Islands (1903-1939), d’Eduard Moyà, col·lecció Estudis Anglesos (UIB)

Per què Mallorca és com una «font de plaer i de joc» inesgotable per al turisme europeu? On neix la idea que Eivissa és una illa per a la transgressió? I per què Menorca no participa d’aquest discurs del plaer a la primera meitat del segle vint? El Mediterrani i les illes Balears han encisat sempre les ments dels viatgers britànics. Els primers anys del segle vint la indústria turística fa les Illes accessibles a un ampli nombre de visitants que les capturen amb fotografies i paraules. Durant les dècades següents, les representacions idíl·liques i pastorals de les Illes canvien i es desenvolupen considerablement fins a convertir-les en una destinació popular per a turistes que cerquen el plaer sensual del sol i la mar. Prenent aquestes darreres representacions com a punt de partida, Journeys in the Sun examina com aquestes imatges varen ser creades/modulades/articulades per conformar l’espai definitiu del plaer i el lleure que avui constitueixen Mallorca i Eivissa. El cas de Menorca és sorprenentment diferent. La descripció i l'evolució de termes com «viatger», «turista», «autenticitat», «paisatge», «Sud», «Nord», «perifèria», «centre», «exotisme», «vestits» i «costums» són examinades per tal de valorar la seva contribució a la formulació del «paradís balear» el primer terç del segle vint. Journeys in the Sun ajudarà el lector a l’hora d’entendre la imatgeria associada amb les Illes avui dia.  

Data de l'esdeveniment: 27/10/2016

Data de publicació: 26/10/2016