Escoltar

Presentació del llibre: Europe at the Seaside: The Economic History of Mass Tourism in the Mediterranean, coeditat pels professors Carles Manera, Luciano Segreto i Manfred Pohl

L’estudi fa una anàlisi de les zones líder en turisme de masses: les Illes Balears, la costa espanyola, Grècia i Itàlia

Dia: divendres, 26 de juny de 2009
Hora: 20 h
Lloc: Fundació CaixaForum, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre Europe at the Seaside: The Economic History of Mass Tourism in the Mediterranean, editat pels professors Luciano Segreto, de la Universitat de Florència, Carles Manera, de la Universitat de les Illes Balears, i Manfred Pohl, de la Universitat de Saarbrücken.

La presentació serà a càrrec de la doctora Monserrat Casas, Rectora de la UIB, i dels tres coeditors del treball.

Aquesta publicació té l’origen en un seminari de treball celebrat a Palma l'any 2002, organitzat per la UIB i amb el patrocini de la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears, en el qual participaren especialistes de vuit països diferents.

«El turisme de masses és un dels esdeveniments més rellevants en les societats occidentals de la postguerra, implicant factors econòmics, socials, culturals, i antropològics que han modificat profundament la nostra percepció de l'oci i del treball. Per a molts països, el turisme suposa una significativa font d'ingressos, si no la primera, per a la població resident».

«La costa mediterrània, que durant molts anys ha estat la destinació turística per excel·lència, és estudiada a fons en aquest treball amb una perspectiva de llarg termini. Per primera vegada es publica a Europa un estudi sobre el turisme de masses amb perspectiva històrica, analitzant en particular els casos líder del turisme de masses: Itàlia, Grècia, la costa espanyola i particularment les Illes Balears».

Documents relacionats

Data de publicació: 26/06/2009