Parlam de... Cinema d'Autor

1. Des de quan el Servei d’Activitats Culturals (SAC) organitza el cicle de Cinema d’Autor?

Va començar l'octubre de 2007, ens agradava la idea de plantejar un cicle com a les filmoteques, en què després de veure el film es parla sobre el director, la pel·lícula, l'estil, i d'altres qüestions entorn del cinema en general, però amb l'avantatge de poder-les comentar amb el director mateix.

2. Quines pel·lícules podrem veure aquest any?

Començam amb un Otel·lo de Shakespeare, dirigit per Hammudi Al-Rahmoun Font, un director jove graduat a l'ESCAC de Barcelona el 2003. La projectam el 28 de novembre a les 21.30 hores, encara que habitualment el cinema d'autor és a les 20.30 hores.

Després seguim amb Planes para mañana (2010) de Juana Macías, el 30 de gener de 2014, Mon petit (2012) de Marcel Barrena, el 27 de març de 2014, i per acabar, Remake (2012) de Roger Gual, el 29 de maig de 2014.

3. Les pel·lícules es faran al cinema Augusta, quina col·laboració manté amb la UIB?

El cinema Augusta ens ofereix un lloguer de sala molt ajustat; des del primer moment que li vàrem plantejar el projecte ara ja fa sis anys sempre ha donat suport a Cinema d'Autor.

4. Quin és l’objectiu d’aquest cicle?

L'objectiu és el que hem començat a perfilar abans, aconseguir d'apropar públic i creadors, en aquests cas directors de cinema, dels més consagrats als més novells, del cinema més clàssic al més experimental. Comèdia, drama, documental o una barreja de tots.

5. A quin públic va dirigida aquesta activitat?

En primer lloc a la comunitat universitària de la UIB, és clar, que és la que rep de primera mà la informació del cicle, però també a tots els ciutadans que tenen interès en el cinema i en la tasca de rerefons d'aquest setè art.

6. Quins autors destacaries dels que ja han vingut?

Dels més de cinquanta directors que hem anat convidant potser destacaria Agustí Villaronga, que va iniciar el cicle, Vicente Aranda, José Luis Guerín, José Maria Nunes, Claudia Llosa, Mar Coll, Isaki Lacuesta, Albert Serra, Jordi Cadena i Judith Colell, Jaume Balagueró i com a singularitats Luce Vigo, la filla de Jean Vigo i José Luis Buñuel, el fill de Buñuel.

7. Els darrers anys ha canviat, ha disminuït, l’activitat de Cinema d’Autor?

Amb la retallada pressupostària que ha patit la UIB i les institucions que ens ajudaven, ens hem vist obligats a reduir el cicle a la meitat: habitualment fèiem 8 pel·lícules gratuïtes, ara en fem quatre a dos euros l'entrada, la veritat és que és un cost suportable per als espectadors.

8. Quin és el futur del cicle?

Esperam poder mantenir aquest mínim, és a dir, una programació de 4 sessions per curs acadèmic. Creiem que és un projecte molt ben valorat pel públic universitari i per la gent fidel al cicle, que són unes seixanta persones.

9. Organitza el SAC altres activitats culturals, d’arts i espectacles?

Sí, tantes com ens podem permetre: cicles de cinema al campus on un professor de la UIB presenta la pel·lícula, sempre lligada a alguna temàtica acadèmica.  I també fem teatre, algun concert, conferències, jornades, concursos com el de còmic, exposicions, etc. Podeu consultar la nostra programació a <sac.uib.cat> o bé a l'agenda de la UIB.

10. I de cursos de formació, n’organitza, el SAC?

I tant, presentam dos blocs: cursos de formació complementària i tallers professionalitzants, ambdós vinculats a àrees de coneixement i línies de treball del professorat de la UIB, però en el cas dels tallers, estam més lligats a feines, tant per als alumnes com per a professionals que vulguin ampliar el seu coneixements en un àmbit determinat.

11. Amb el carnet de la UIB es pot gaudir de preus reduïts en activitats culturals, quines són?

La comunitat universitària (alumnes, PAS i PDI) tenen sempre un preu més econòmic de matrícula, com també Amics i Amigues de la UIB i els aturats. En el cas de les activitats culturals, normalment són gratuïtes, però si hi ha entrada, per exemple, en el cas del teatre, els estudiants universitaris sempre tenen descompte.  

Data de l'esdeveniment: 28/11/2013

Data de publicació: Wed Nov 27 10:53:00 CET 2013

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies