Escoltar

Parlam de... CampusEsport

Entrevista a Miquel Gelabert, director de CampusEsport 

1. Què és CampusEsport?

CampusEsport són les instal·lacions esportives de la Universitat. Es crearen el 1999 per a la Universíada i la gestió és a càrrec de la Fundació General de la UIB (FuGUIB).

El nostre objectiu és oferir una gran diversitat d’activitats, una oferta molt completa a uns preus molt bons per als nostres usuaris, ja siguin persones que pertanyen a la UIB o que no hi tenen cap tipus de relació. És una manera d’obrir la UIB a l’exterior.

2. Què podem trobar a les instal·lacions?

CampusEsport té una piscina climatitzada de 34 x 21 metres i 2 metres de profunditat. Un pavelló poliesportiu que es divideix en tres mòduls que permeten jugar a bàsquet, volei i bàdminton. I quan s’aixequen les cortines queda un camp gran on es pot jugar a futbol sala i a voleibol.

També tenim 8 pistes de pàdel: 4 pistes de vidre i 4 de paret. Una pista de tennis de greenset (una pista dura) i també un camp de futbol gran de gespa artificial de darrera generació que es divideix en dos camps de futbol 7.

Dins les instal·lacions hi ha dues sales on es fan les activitats dirigides amb el programa Posa’t en Marxa i una sala de fitnes, d’uns 300 metres quadrats, totalment equipada.

Pel que fa a l’extensió, som com un centre municipal, com pugui ser el de Son Moix. Tenim molts d’espais exteriors, per exemple, un camp de futbol 7 que la gent pot llogar, i també hem creat una escola de futbol per a nins de 5 a 12 anys on els ensenyam a jugar. A partir dels 12 anys es deriven a clubs esportius.

Tenim cursos de natació on els nins aprenen a nedar i quan ja en saben els oferim la possibilitat de continuar en una escola de natació, waterpolo o sincronitzada.

3. Qui pot gaudir de les instal·lacions de CampusEsport?

Totes les persones en poden gaudir, no és necessari ser universitari.

Quan un soci paga la quota, pot utilitzar la piscina, participar en les activitats dirigides (programa setmanal de 78 hores d’aigua o sala), i anar a la sala de fitnes. El preu és de 18 euros mensuals. Els estudiants paguen 8 mensualitats i el personal extern, 11, però poden gaudir del gimnàs tot l’any.

4. Com es gestiona CampusEsport?

Intentam gestionar les instal·lacions de manera que siguem autosuficients. No rebem subvencions de cap tipus d’entitat, sinó que reinvertim els doblers que generam a través de la FuGUIB, que també gestiona la residència d’estudiants Bartomeu Rosselló Pòrcel i un servei de gestió de congressos, UIBcongres.

5. L’aigua de la piscina de la UIB és especial, per què?

És especial pel tractament que té. Hem substituït l’àcid per CO2. És a dir, està tractada a través d’electròlisi. Nosaltres cream el clor a partir de la sal.

La sensació per a un usuari és que l’aigua és més salada, té la mateixa sal que podria tenir una llàgrima, però no tens la sensació d’angoixa que provoca el clor. Hi ha gent que té al·lèrgia al clor i després de nedar no es troba bé, però d’aquesta manera no es produeix cap tipus de reacció al·lèrgica, i és més saludable.

La temperatura de l’aigua de la piscina sol ser aproximadament de 28 graus, una mica més alta del que seria habitual, i és perquè fem cursos per a nins petits.

6. Quines classes es poden fer a la piscina?

La piscina dóna molt de joc. Per als nins fem els cursos de natació, aprenen jugant. Segons el seu nivell fan uns jocs o uns altres. També tenim grups de submarinisme i d’apnea. Fem activitats dirigides: aqua fit, aqua gap, aqua tono, aqua zumba...

Tenim diferents escoles, una de waterpolo per a nins, que competeix federada; una altra de natació sincronitzada, que és la més gran de Mallorca, on participen unes 100 nines, i l’escola de natació, que es creà fa tres anys, i participa en tot tipus de competicions.

Aquestes competicions són només per a nins. Els que competeixen a un nivell més elevat són els de waterpolo, a la categoria juvenil.

7. Què destacaries de CampusEsport

  • La relació de servei qualitat-preu, per 18 euros al mes pots tenir piscina, gimnàs i classes dirigides.
  • Què és el centre més dirigit a famílies que existeix, perquè oferim una sèrie d’escoles esportives per als nins que els donen un grau d’informació bastant interessant. A més, tenim el Mini club d’en Llumet, que és com un club d’esplai per a nins de 3 a 12 anys, gratuït per als socis del CampusEsport, en què els dimarts horabaixa i els dissabtes al matí els pares poden deixar els fills, que fan tot tipus d’activitats, i dedicar temps per a ells.
  • I les competicions que fem: de futbol 7 “Set contra Set”, futbol sala “Cinc contra Cinc” i de pàdel i tennis “Dos contra Dos”.

8. Quins beneficis té per a la salut fer esport?

Fer esport serveix per desconnectar del dia a dia, de l’estrès, dedicar-nos un poc a nosaltres mateixos, a cuidar-nos. Mens sana in corpore sano, no hem de cultivar tan sols la ment, també el cos.

Si fem esport i activam el cos, veiem d’una altra manera els problemes. Anim la gent a fer esport.

9. Què són les Estades Ludicoesportives?

És una de les activitats estrella que tenim a l’estiu. Dirigides als nins de 3 fins a 12 anys. Hem arribat a tenir fins a 300 nins, que fan jocs, tallers, activitats, danses... És de l’1 al 31 de juliol.

També fem campus d’anglès per a nins de 12 a 16 anys, on els oferim, a més de l’idioma, informàtica, fotografia, esports...

A part, tenim les Vacances Actives, similars a les Estades, però són durant la Setmana Santa, la darrera setmana de juny, la primera quinzena d’agost i els primers dies de setembre. 

Data de publicació: 22/11/2013