Escoltar

Onze professors d'universitats de països del Sud reben beques de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB per fer estades formatives i de recerca al campus

Onze professors universitaris d’Amèrica Llatina visitaran el campus de la UIB per fer estades formatives i de recerca amb la col·laboració de professorat de la Universitat gràcies a les beques de moblitat que atorga l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaridad (OCDS) a països del Sud. En concret, els professors becats provenen de la Universitat de Cuenca (Equador), la Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua, la Universitat de l’Havana (Cuba), la Universitat de Ciències Informàtiques (Cuba) i la Universitat Mayor de San Marcos (Perú), i romandran a la UIB entre dos i tres mesos.

Les beques es convoquen en dues modalitats, una per a personal docent i investigador, l’objectiu de la qual és la formació i la recerca, i una altra per a personal d’administració i serveis, que cerca capacitar els becats per a la gestió de diferents serveis, com biblioteques, recursos humans o serveis administratius, entre d’altres, tot i que en aquesta convocatòria només s’han atorgat beques a professors i investigadors.

L’objectiu d’aquest programa és enfortir els sistemes universitaris, les institucions i les entitats públiques de països del Sud per tal d’incrementar i millorar els seus graus de formació i capacitat d’actuació. D’questa manera, es contribueix que aquestes institucions puguin dur a terme una acció al seu país que faciliti el desenvolupament humà sostenible.

Aquesta és la continuació de la primera convocatòria d’ajuts per a l’enfortiment dels sistemes educatius dels països menys desenvolupats: estades a la UIB per a formació i recerca, que es va publicar el curs 2006-2007.

Data de publicació: 29/04/2010