Escoltar

Observant els feminismes

La XVII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere es farà del 12 al 15 de juliol de 2016

Inauguració
Dia: dimarts, 12 de juliol de 2016
Hora: 16.30 hores
Lloc: Centre Flassaders, c/ de la Ferreria, 10, Palma

Tindrà lloc la inauguració de la XVII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, que es farà del 12 al 15 de juliol de 2016, organitzada per la Universitat de les Illes Balears. Hi intervindran la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, senyora Pilar Costa; el 4t tinent de batlle d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, senyor Aligi Molina; la directora de l'Institut Balear de la Dona, senyora Rosa Cursach; la codirectora de la XVII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, doctora Esperança Bosch; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana Maria Seguí; i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

Tot seguit, la periodista i investigadora Montserrat Boix impartirà la conferència inaugural, «Refugiades: la guerra que no acaba».

Observant els feminismes

En els darrers temps, i particularment a partir de l’entrada en vigor de la Llei 3/2007, per a la igualtat efectiva entre homes i dones, s’ha anat fent quasi imprescindible disposar d’eines per conèixer l’estat de la qüestió en matèria d’igualtat i poder valorar els avanços realitzats i les mancances que encara han de ser resoltes.

La XVII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere dedica aquesta edició a revisar aquestes eines i la feina que duen a terme en diferents contextos de la societat espanyola per analitzar l’estat de la qüestió en matèria d’igualtat. Amb això, es pretén donar claus a l’alumnat per valorar els avanços realitzats i les mancances que encara han de ser resoltes en aquesta qüestió.

Al llarg de quatre dies, es combinaran les classes magistrals, el treball de l’alumnat, els debats, les conferències i les activitats lúdiques a càrrec de persones de reconegut prestigi i amb experiència en els temes que tractaran.

Data de l'esdeveniment: 12/07/2016

Data de publicació: 01/07/2016