Escoltar

Nomenament de l'escriptor Carlos Fuentes Macías com a doctor honoris causa de la UIB

El Consell de Govern, reunit en sessió ordinària, ha nomenat el senyor Carlos Fuentes Macías doctor honoris causa de la UIB, a proposta del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Carlos Fuentes va néixer a Panamà. Arribà a Mèxic a 16 anys i estudià Dret a la Universitat Autònoma de Mèxic i Economia a l’Institut d’Alts Estudis Internacionals de Ginebra. Té una obra literària extensa i molt premiada. Ha escrit novel·la, relats i contes, assaig i teatre.

Ha rebut premis i reconeixements com el Premio Internacional Alfonso Reyes (1979), el Premio Nacional de Literatura de Mèxic (1984), el premio Cervantes (1987), el Premio Internacional Menéndez Pelayo (1992), el premio Príncipe de Asturias (1994), el Premi de la Real Academia Española de creación literaria (2004), el Premio Internacional Don Quijote de la Mancha (2008), la Gran Cruz de la Orden de Isabel La Católica (2009) i el premi Formentor de les Lletres en reconeixement a tota la seva obra (2011), entre d’altres.

És doctor honoris causa per les universitats Veracruzana, Autònoma de Sinaloa, de Quintana Roo, de Veracruz i de Puerto Rico.

És membre honorari de l’Academia Mexicana de la Lengua.

Documents relacionats

Data de publicació: 14/05/2012