Escoltar

Més enllà de la Creativitat. Intervencions per al descobriment

Cicle de conferències organitzat per la UIB en el marc de l'Insòlit Festival  

Els dies 7 i 8 de juliol tindrà lloc el cicle de conferències Més enllà de la Creativitat. Intervencions per al descobriment, que organitza el Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears en el marc de l'Insòlit Festival.

Programa

Dijous 7 de juliol: El territori i el patrimoni, lectura i influència

  • 18 h. Inauguració  (sala d’actes)
  • 18.30 h. Territori i patrimoni: els Patis de Palma. Gaspar Valero, historiador i escriptor. Estudiós de la història de Mallorca. Promotor i organitzador de rutes històriques culturals i gran coneixedor dels patis de Palma.
  • 19.15 h. Mallorca: territori creatiu (sala d’actes). Ramon Llull, 700 anys. Joan Ramis Sineu explicarà la seva obra «Taula General», realitzada al pati de l’Estudi General Lul·lià amb motiu de la celebració de l’Any Llull. El futur creatiu. Els alumnes i professors de l’ESDIB explicaran la seva experiència i la seva intervenció a l’Insòlit.
  • 20.30 h.  Territori i cultura (pati de Sa Riera). Tast de vins on Esperança Nadal, enòloga i directora de Vins Nadal, ens parlarà sobre la història del celler i el seu lligam amb el territori, així com de les iniciatives culturals que fa anys organitzen. Podrem gaudir de l’experiència sensorial única, diferent i efímera del tast de vins mentre descobrim la història del vi i la seva relació amb el territori.

Divendres 8 de juliol: Noves mirades cap al territori i el patrimoni. El món efímer, què és?

  • 18.30 h. Tradició i innovació (sala d’actes). Jaume Mayol, arquitecte, exerceix la docència alhora que la pràctica professional des de l'estudi TEd'A. Premiats i reconeguts, la feina que desenvolupen representa un clar exemple d'innovació molt lligada a la tradició local i mediterrània. 
  • 19.15 h. Intervencions efímeres. Què són? Com és el procés? Els tres artistes participants a l'Edició 0 de l’Insòlit explicaran les seves intervencions. André Castro Vasconcelos, M. Clara Riera i Arnau Vergés, Carmen Torres i Pol Sarquella.
  • 20.15 h.  De la intervenció a la transformació (pati de Sa Riera). Tertúlia amb diferents entitats i personalitats: Rafel M. Creus, director insular de Cultura del Consell de Mallorca; Ignacio Salas, president del COAIB; Tina Codina, gestora cultural; Gaspar Valero, historiador; i representant de l'Insòlit. 
  • 21 h. Vermut de cloenda (pati de Sa Riera).

Data de l'esdeveniment: 07/07/2016

Data de publicació: 21/06/2016