Escoltar

Memoresistències: les bases de la computació del futur es posen a la UIB

Els investigadors de l'Acció Europea COST 1401 MemoCiS es reuneixen a l'edifici Sa Riera els dies 16 i 17 de setembre 

Dia: divendres, 16, i dissabte, 17 de setembre de 2016
Hora: de les 9 a les 18 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

Més de 40 investigadors de 30 països es trobaran a la Universitat de les Illes Balears els dies 16 i 17 de setembre de 2016 per participar a la reunió de l'Acció Europea COST 1401 Memristors: Devices, Models, Circuits, Systems and Applications (MemoCiS), una xarxa europea d'investigadors que treballen en el desenvolupament de les memoresistències. La reunió l'organitza el grup de recerca en Enginyeria Electrònica de la UIB.

Les memoresistències són un nou tipus de dispositiu electrònic que obre la porta al desenvolupament d'una nova revolució tecnològica de la mà de circuits i sistemes autoorganitzats i autoprogramats, amb un funcionament semblant al cervell biològic que els permet aprendre a dur a terme diferents tasques.

Aquesta xarxa europea de recerca reuneix investigadors de diferents àrees, com ara dissenyadors i modeladors d'aparells, teòrics de circuits, dissenyadors analògics i digitals, enginyers neuromòrfics i científics de la computació, per unir esforços i treballar de manera coordinada en el camp d'aquesta tecnologia emergent. 

Data de l'esdeveniment: 16/09/2016

Data de publicació: 29/07/2016