Escoltar

Lliurament dels premis de la XXIV edició del Club d'Inversió Sa Nostra-UIB

Hi han participat 68 equips i 232 alumnes

Els 4 millors equips rebran 4.500 euros en premis 

Dia: divendres, 7 de juny de 2013
Hora: 12 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra,
c/ de la Concepció, 12, Palma
 

Tindrà lloc el lliurament dels premis de la XXIV edició del Club d’Inversió Sa Nostra-UIB. Els quatre equips millor classificats es repartiran 4.500 euros en efectiu. El primer de la classificació general rebrà 1.500 euros i el segon 1.000 euros. Pel que fa als premis especials per gestió de la cartera de renda variable,  el primer classificat rebrà 1.250 euros i 750 euros el segon.

En aquesta edició, hi han participat 232 estudiants, dividits en 68 grups, un dels quals format per alumnes que estudien a l’estranger amb una beca ERASMUS.

  • 22 equips han obtingut una rendibilitat mitjana del 9,8%

Les convulsions viscudes pels mercats financers en els darrers sis mesos, durada que coincideix amb les activitats del Club, han provocat que només 22 equips, dels que han finalitzat el concurs, hagin obtingut rendibilitats positives, d’un 9,8% de mitjana. Val a dir que la rendibilitat de l’IBEX només ha pujat un 6,4% de mitjana, en aquest mateix període. Cada equip ha comptat amb un patrimoni fictici de 100.000 euros per operar en accions i de 50.000 euros per a l’operativa en derivats.                                          

  • Objectiu: conèixer el funcionament dels mercats financers

El Club d’Inversió té com a objectiu principal donar a conèixer els aspectes operatius del funcionament dels mercats organitzats d’accions i dels mercats de derivats sobre renda variable.

La formació es fa mitjançant la gestió d’una cartera de valors amb doblers ficticis i, d’altra banda, amb la participació en accions formatives específiques (en les quals coneixen el funcionament pràctic de la borsa i el dels mercats de derivats; fan la selecció d’actius i el maneig dels instruments de cobertura de risc, de futurs i d’opcions). Aquestes activitats han estat desenvolupades gràcies a la col·laboració dels professionals de Sa Nostra-BMN.

  • Sortida professional i feina en equip

Amb el Club d’Inversió els joves estudiants descobreixen una sortida professional lligada als seus estudis, participen en una tasca d'equip i coneixen l’operativa de les places borsàries i de les sales de mercat d’algunes de les entitats que operen en els mercats financers. 

  • Assistents i ampliació d’informació

A l’acte de cloenda hi assistiran els equips millor classificats i finalistes i per part de la UIB: Margalida Payeras, degana de la Facultat d'Economia i Empresa i ssubdirectora del Club, i Javier Capó, director del Club. En representació de Sa Nostra-BMN: Jordi Mulet, director de Relacions Institucionals, i Andreu Ramis, director de l’Obra Social.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/06/2013

Data de publicació: 06/06/2013