Escoltar

Lliurament dels premis a la millor idea de negoci o projecte empresarial innovador del I concurs d'emprenedors universitaris

Fins a 17 propostes s’han presentat a la convocatòria adreçada a alumnes, titulats universitaris, personal d’administració i serveis i personal docent i investigador de la UIB

Dia: dimecres, dia 17 de juny de 2009
Hora: de 9.30 h a 10.45 h
Lloc: sala d’actes de Sa Nostra -edifici Son Fuster
carrer del Ter, 16 Palma

El proper dia 17 de juny tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis als guanyadors del I concurs d'emprenedors universitaris per la millor idea de negoci o projecte empresarial innovador. El concurs s’ha adreçat a tots els membres de la comunitat universitària de la UIB, alumnes, titulats universitaris, personal d’administració i serveis i personal docent i investigador.

Els premis seran lliurats pel doctor Carles Manera, conseller d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, el senyor Fernando Alzamora, president de Sa Nostra, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears.

Tot seguit, el doctor Carlos Hernández, catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostel·la i conseller d’Unirisco (empresa de capital de risc d'àmbit nacional), impartirà la conferència “Las universidades y su compromiso con la respuesta emprendedora”.

El concurs, organitzat per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), ha estat una iniciativa més de les accions d’innovació i creació d’empreses emmarcades dins el programa d’emprenedoria de la UIB, projecte RESET -Espai de l’Emprenedor i Suport a la Nova Empresa Tecnològica-, que és finançat per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears i Sa Nostra. A més, ha comptat amb la col·laboració d’altres entitats, com la societat de garantia recíproca -ISBA-, l’escola de negocis EOI del Ministeri de Ciència i Innovació i el clúster TURISTEC.

Amb aquesta convocatòria s’ha volgut animar la comunitat universitària a presentar idees de negoci i projectes empresarials innovadors amb la finalitat de fomentar l’esperit emprenedor i motivar els futurs emprenedors perquè apliquin els seus coneixements i experiències professionals a la creació de nous serveis i productes.

A més a més, el concurs permet a la FUEIB obrir nous canals de comunicació amb els emprenedors, tant els que han participat al concurs com els que no, amb l’objectiu de satisfer les seves demandes i proporcionar-los el suport que necessitin per desenvolupar qualsevol iniciativa o idea de negoci.

A la convocatòria s’han presentat 17 projectes pertanyents a diferents àmbits o sectors professionals, com turisme, psicologia, salut, docència o comunicació. Hi han participat emprenedors universitaris de les Illes de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Els guanyadors dels premis han estat

 • Guanyador del Premi al millor pla d’empresa
  Dotat amb 6.000 €
  Empresa MAREXMAR
  Títol del projecte: SISTEMA PAE
  Resum: desenvolupament d'un sistema de pilot automàtic d'evasió per a embarcacions.

 • Guanyador del Premi al millor pla d’empresa del sector d’humanitats
  Dotat amb 3.000 €
  Senyor Jordi Llabrés Bordoy
  Títol del projecte: tSALUT
  Resum: aplicació de les TIC al món de la psicologia per combatre trastorns d’ansietat, avaluació i tractament d’infants afectats pel TDAH i avaluació i tractament de pacients de dolor crònic.

 • Guanyador del Premi a la millor idea empresarial presentada per un alumne de la UIB
  Dotat amb 1.500 €
  Senyor Francesc Vidal Rubí
  Títol del projecte: 12.53 licors.vins.tasts, etc.
  Resum: establiment dedicat a la promoció i venda de productes de Mallorca i a la realització de concerts, tasts de vins, cursos enològics, presentació de llibres.

Documents relacionats

Data de publicació: 17/06/2009