Lliurament dels Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Sostenible a quatre alumnes de la UIB

Dia: dimarts, 11 de desembre de 2018
Hora: 10 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 
 

En el marc del compromís adquirit per la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb la implementació de l'Agenda 2030, l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) i el Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable lliuren els Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Humà Sostenible per als Treballs de Fi de Grau (TFG) i els Treballs de Fi de Màster (TFM) dels estudis oficials de la UIB presentats durant els cursos acadèmics 2015-16, 2016-17 i 2017-18.

Els alumnes premiats pel seu Treball de Fi de Grau són:

  • Primer premi: Rocío Díaz Varela, del Grau d’Educació Primària, per «Memòria seqüencial auditiva: avaluació i intervenció en infants amb hipoacúsia al Marroc», amb una dotació econòmica de 1.000 euros.
  • Segon premi: Felipe Rodríguez Barrera, del Grau de Química, per «Disseny de dispositius d’extracció en fase sòlida mitjançant tècniques d’impressió 3D», amb una dotació econòmica de 500 euros.

Els alumnes premiats pel seu Treball de Fi de Màster són:

  • Primer premi: Lucía Pascual Calleja, del Màster en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, per «El teatro foro para la prevención de la violència de genero en la Universidad», amb una dotació econòmica de 1.000 euros.
  • Segon premi: Alfonso López Bermúdez, del Màster en Intervenció Socioeducativa amb Menors i Família, per «Aproximación a una diagnosis del sinhogarismo en Mallorca», amb una dotació econòmica de 500 euros.

El lliurament dels premis serà a càrrec del doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, i del senyor Antoni Servera, director general de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

L'Agenda 2030 és un acord mundial aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. Els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i les 169 metes que se'n deriven demostren la magnitud d'aquesta ambiciosa agenda universal, que aspira a assegurar el futur del planeta i de la humanitat. La Universitat de les Illes Balears està compromesa amb l'Agenda 2030 i compta amb la comunitat universitària per contribuir-hi.

Fruit d'aquest compromís, la convocatòria d’aquests premis va néixer amb l'objectiu de premiar els treballs de l'alumnat que hagi versat el seu TFG o TFM sobre algun/s dels ODS establerts per l'Agenda 2030 en matèria de desenvolupament humà sostenible i transformació social a escala local i/o global, classificats de la manera següent:

  1. Persones: erradicar la pobresa; lluitar contra la fam; protegir la salut; garantir una educació de qualitat i inclusiva, i assolir la igualtat de gènere (ODS 1, 2, 3, 4 i 5).
  2. Prosperitat: promoure l’ús d’energies renovables; treballar per l’ocupació digna; fomentar la innovació sostenible i la millora de les infraestructures; reduir les desigualtats, i afavorir ciutats i comunitats sostenibles (ODS 7, 8, 9, 10 i 11).
  3. Planeta: garantir l’accés a l’aigua potable; promoure un consum responsable; lluitar contra el canvi climàtic, i preservar la vida submarina i d’ecosistemes terrestres (ODS 6, 12, 13, 14 i 15).
  4. Pau: assolir la pau i la justícia social, en un marc de llibertat (ODS 16).
  5. Partenariat: promoure aliances; enfortir mitjans d’implementació, i revitalitzar la col·laboració per assolir els ODS (ODS 17).

Nova convocatòria

De l’1 de febrer al 2 de març de 2019 estarà obert el segon termini de la convocatòria, al qual també es podran presentar els treballs presentats en aquest primer termini que no hagin estat premiats. 

Data de l'esdeveniment: 11/12/2018

Data de publicació: Mon Dec 10 13:55:00 CET 2018