Escoltar

Lliurament del premi Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física al professor Maxi San Miguel, director de l'IFISC (CSIC-UIB)

El professor Maxi San Miguel, catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat de les Illes Balears i director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB), va rebre dilluns el premi Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física, com a reconeixement a la seva trajectòria científica i a la seva activitat de recerca. Aquest guardó li fou atorgat conjuntament per la Reial Societat Espanyola de Física i la Fundació BBVA, i el lliurament va tenir lloc a la seu de la Fundació BBVA, a Madrid.

L'acte va ser presidit pel secretari d'Estat d'Investigació, Felipe Pétriz, i va comptar amb l'assistència del president de la Fundació BBVA, Francisco González, i la presidenta de la Reial Societat Espanyola de Física, María del Rosario Heras. L'acte va congregar destacats representants de la comunitat científica i personalitats del món de la cultura i l'empresa. També hi va assistir la Rectora de la UIB, doctora Montserrat Casas.

Nascut a Barcelona (1952), Maxi San Miguel és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (1974) i doctor en Física Teòrica per aquesta mateixa universitat (1978). En l'actualitat, és director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (CSIC-UIB) des de la seva creació l'any 2007, i catedràtic de la UIB des d'agost de 1986 (catedràtic de Física Teòrica fins a 1990 i de Física de la Matèria Condensada des de 1990). En l'actualitat, la seva recerca se centra en la física dels sistemes complexos des de la perspectiva de la física estadística i no lineal.

A més, ha estat coordinador de Física i Matemàtiques de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) (1990-93); vicedirector de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) (1995-99); director del Departament de Física Interdisciplinària de l'IMEDEA (CSIC-UIB) (2000-2007); i president de la Divisió de Física Estadística i no Lineal de la Societat Europea de Física (2002-2004).

Documents relacionats

Data de publicació: 17/05/2011