Escoltar

L'exposició "Visions fragmentades" trasllada a la UIB una visió de l'entorn que només es pot veure en les fotografies

Dia: divendres, 18 de maig de 2012
Hora: 19.30 hores
Lloc: Sa Riera,

c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració de l’exposició Visions Fragmentades, que organitza el Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), a càrrec del doctor Joan Josep Marcó, autor de les fotografies i professor del Departament de Física de la UIB, i la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB.

L’exposició es mostrarà al passadís de Sa Riera des del 18 de maig al 15 de juny de 2012.

Visions fragmentades

La fotografia permet aplicar la visió fragmentada i obtenir enquadraments que prenen autonomia. Per aconseguir l'autonomia cal aportar influències de l'abstracció i del geometrisme; cal seguir, en suma, les regles de la composició en art. Aquestes regles ajuden a donar un ordre a la imatge, certa harmonia entre els elements que es representen, de manera que el conjunt resulti equilibrat.

Hi ha un fonament psicològic expressat a la teoria de la Gestalt segons el qual percebem conjunts organitzats de sensacions, no entitats disperses i sense elaborar. És a dir, que la percepció humana tendeix a agrupar o relacionar els elements visuals per estructurar la imatge mitjançant regles, amb tendència envers l'organització del nostre entorn, cercant l'estabilitat i l'equilibri. Així és com l'estètica artística enriqueix la visió fotogràfica, i com aquesta enriqueix alhora la visió de la realitat quotidiana.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/05/2012

Data de publicació: 17/05/2012