Escoltar

L'exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes» viatja fins al Verger (Alacant)

La Fundació Baleària i la UIB col·laboren per mostrar les obres de quaranta pintors i quaranta poetes a la Torre dels Ducs de Medinaceli fins al 31 d'agost 

La Universitat de les Illes Balears i la Fundació Baleària han inaugurat l'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes a la Torre dels Ducs de Medinaceli del Verger, a Alacant.

A la inauguració hi han intervingut el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el president de Baleària, senyor Adolfo Utor; la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí; i el gerent de la Fundació Baleària, senyor Ricard Pérez. Després de la presentació de l'exposició, el Cor de Dones de la UIB ha ofert una actuació, amb la qual ha acabat l'acte.

L'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, que són els escriptors elegits, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, dels quals setze són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera —aquests són els de les Illes—, als quals se sumen cinc artistes de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un artista d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment a l'ajut d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Illenc - Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària. 

Data de publicació: 10/07/2018