Escoltar

L'escriptor Manuel Rivas clou amb la conferència «Poètiques de la traducció» el cicle La Visita dels Traductors

Amb aquesta activitat també es posa el punt i final al programa cultural del Servei d’Activitats Culturals de la UIB del curs acadèmic 2010-2011

En les activitats programades hi han participat aproximadament 7.000 persones

Dia: dilluns, 30 de maig de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la conferència «Poètiques de la traducció», a càrrec de l’escriptor, traductor i periodista Manuel Rivas. Presentarà el ponent el senyor Biel Mesquida, escriptor i col·laborador del Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la UIB. «Poètiques de la traducció» clou el cicle El Club de Lectura: La visita dels traductors, que organitzen el SAC, el Pen Català i la llibreria Àgora, amb l’objectiu d’analitzar la tasca dels traductors i reflexionar sobre el fet de traduir en el context contemporani del multilingüisme.

Manuel Rivas va néixer a la Corunya. Des de molt jove va treballar en premsa, i els seus reportatges i articles estan recollits a El periodismo es un cuento (1997), Muller no baño (2003) i A corpo aberto (2008). Actualment escriu al diari El País. Una mostra de la seva poesia es recull a l'antologia O pobo da noite (1997) i A desaparición da neve (2009).

Com a narrador, entre d'altres, ha publicat Un millón de vacas (1990), premi de la crítica espanyola, i Os comedores de patacas (1992) —ambdues reunides al volum O segredo da terra (1999)—, En salvaxe compaña (1994), premi de la crítica en gallec, ¿Que me queres, amor? (1996), premi Torrente Ballester i Premio Nacional de Narrativa, que inclou el relat «A lingua das bolboretas», en el qual es va basar la pel·lícula La lengua de las mariposas. També és autor de Os libros arden mal (2006), premi nacional de la crítica en gallec, premi Libro del Año i considerada com una de les grans obres de la literatura gallega. A més, ha publicat els llibres de relats Ela, maldita alma (1999), A man dos paíños (2000) i As chamadas perdidas (2002), i l’obra dramàtica O heroe (2006).

Cultura a la UIB

Amb la conferència de Manuel Rivas es posa el punt i final al programa d’activitats culturals del SAC corresponent al curs acadèmic 2010-2011. Al llarg del curs s’han programat activitats culturals emmarcades en totes les disciplines artístiques, des de projeccions cinematogràfiques, fins a recitals de poesia, passant per obres de teatre i concerts de música clàssica, flamenca o moderna, entre d’altres. Hi han assistit aproximadament 7.000 persones, tant de la comunitat universitària com de fora.

Han participat en algunes de les activitats organitzades pel SAC artistes de renom com el cantautor Lluís Llach, les directores de cinema Judith Colell, Claudia Llosa o Roser Aguilar, el cuiner Joan Roca, l’escriptor i traductor Jordi Puntí, l’escriptor i editor Agustí Paniker, la directora de teatre i actriu Rosa Novell, o els grups Marcel Cranc i Las Migas, entre molts d’altres.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 30/05/2011

Data de publicació: 27/05/2011