Les universitats de la Xarxa Vives s'incorporen als òrgans de govern de l'Institut Ramon Llull

El president de la Xarxa Vives d'Universitats i rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, i el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, han signat un protocol per a la incorporació de la Xarxa Vives en els òrgans de govern del consorci de l'Institut Ramon Llull. Aquest consorci, en plena reforma dels seus estatuts, estarà properament format per la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, amb la participació en els òrgans de govern també de l'Institut d'Estudis Catalans i la Xarxa Vives d'universitats.

L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta primera de la Xarxa i rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas.

El president de la Xarxa Vives ha considerat que «es tracta d'un procés d'entesa senzill en un acord històric, ja que han confluït el principal motor de projecció exterior de la cultura catalana amb l'espai català generador de coneixement, en un moment en què la universitat està en ple procés de canvi i d'internacionalització». Per la seva banda, el director de l'IRL ha valorat molt positivament aquesta col·laboració, ja que «la Xarxa Vives és el referent del coneixement universitari de parla catalana».

La Xarxa Vives d'Universitats és l'associació d'institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra. La seva finalitat és potenciar les relacions entre aquestes universitats a fi de coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals, així com potenciar la utilització de la llengua pròpia i facilitar la interacció entre les universitats i la societat.

L'Institut Ramon Llull compta en l'actualitat amb 111 professors d'ensenyament superior vinculats a 160 universitats de diferents països d'arreu del món. Una de les línies de treball del protocol amb la Xarxa Vives serà la formació específica dels futurs professors de l'IRL a l'estranger en programes de les 20 universitats que formen la xarxa. El proper curs l'IRL també iniciarà, de manera pilot, i en universitats de diferents països, programes de formació en origen d'aquells estudiants estrangers que han de venir a les diferents universitats catalanes per tal de desenvolupar els seus estudis gràcies a una beca ERASMUS.

Documents relacionats

Data de publicació: 22/05/2008