La interacció entre persones i ordinadors es debat a la UIB

La XIX International Conference on Human-Computer Interaction es durà a terme del 12 al 14 de setembre a Sa Riera

Dia: dimecres, 12 de setembre de 2018
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala d'actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració de la XIX International Conference on Human-Computer Interaction. Hi intervindran el doctor José A. Macías, president de l'Asociación para la Interacción Persona-Ordenador (AIPO); el doctor Ramon Mas i la doctora Cristina Manresa-Yee, presidents del congrés; la doctora Margaret Miró, secretària del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica; i el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals.

Aquest congrés internacional reunirà del 12 al 14 de setembre a Sa Riera vuitanta investigadors per tractar dels avenços recents en l'àmbit de la interacció entre les persones i els ordinadors. L'objectiu d'aquesta reunió científica és proporcionar un fòrum per a l'intercanvi d'idees i el debat sobre les tecnologies interactives des d'una perspectiva multidisciplinària.

S'hi duran a terme sessions de ponències d'articles, un col·loqui de doctorat, una sessió de conferències amb ponents convidats d'empreses que donaran la seva visió professional de la interacció entre persones i ordinadors, i una sessió dedicada als millors treballs de final de grau i de màster del IV Concurs de TFG i TFM de l'AIPO.

També tindrà lloc el IV EnGendering Technologies Workshop, dedicat a la promoció de la igualtat de gènere en l'educació, el disseny, la producció i l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

En aquesta edició hi participen com a conferenciants convidats la doctora Ann Blanford, del University College de Londres (Regne Unit), amb la conferència «An introduction to Human Factors for Health Technologies»; i el doctor Scott MacKenzie, de la Universitat de York (Canadà), amb la conferència «Perspective on HCI Research: From Ideas to Product».

El congrés estarà precedit per la II Jornada de Treball sobre l'Ensenyament de la Interacció entre Humans i Ordinadors (CHIJOTE'18), centrada especialment en l'àmbit hispanoparlant.

El congrés l'impulsa l'Asociación para la Interacción Persona-Ordenador (AIPO), una associació professional oberta a totes les persones interessades en la interacció persona-ordinador, i els seus objectius principals són promoure i disseminar els avanços més recents en aquest camp, així com servir de vincle entre els científics i els professionals que duguin a terme activitats en aquest àmbit. Té el suport de la Unitat de Gràfics i Visió per Computador i Intel·ligència Artificial (UGIVIA) i del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears. A més, també hi col·laboren l'Association for Computing Machinery (ACM) i el seu capítol espanyol, CHISPA.

Data de l'esdeveniment: 12/09/2018

Data de publicació: Tue Sep 11 11:03:00 CEST 2018