Escoltar

La XXI Olimpíada Matemàtica Nacional se celebra a la UIB amb la participació de 61 estudiants de segon d'ESO de tot l'Estat i d'Andorra

És la primera vegada que les Illes Balears són la seu de la fase estatal de la prova

CanalUIB

Acte d’inauguració
Dia: divendres, 25 de juny de 2010
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc l’acte d’inauguració de la XXI Olimpíada Matemàtica Nacional Illes Balears 2010, que es durà a terme del 24 al 28 de juny de 2010 a les Illes Balears, a càrrec de la senyora Antònia Martorell, coordinadora de la prova; el senyor Josep Lluís Pol, president de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX; el doctor Arnau Mir, director del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB; el senyor Miquel Perelló, director general d’Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears; i de la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB. Acte seguit es realitzarà la prova individual, primer exercici de l’Olimpíada.

També hi assistiran la senyora Margalida Tous, directora general de Política Lingüística; el senyor Joan Ferrà, director general de Joventut; el senyor Miquel Pasqual, director de Gestió Comercial, Educació i Joves de Sa Nostra; el senyor Òscar Mayol, president del Tren de Sóller; i el senyor Jaume Orell, president de la Cooperativa de Sóller.

XXI Olimpíada Matemàtica Nacional
Dies: del 24 al 28 de juny de 2010

A l’Olimpíada hi participaran 61 estudiants de segon d’ESO de l’Estat i del Principat d’Andorra. Les Illes Balears, en qualitat d’organitzadora de la prova, comptaran amb una representació més àmplia que la de la resta de comunitats autònomes i d’Andorra. Representaran les Illes Balears sis alumnes i dos professors, mentre que per Andorra i la resta de comunitats hi participaran, com a màxim, tres alumnes i un professor, a excepció d’Andalusia, que, per la major extensió territorial, també serà representada per sis alumnes i dos professors.

La prova consta de dos exercicis, un individual i un en equip. A tots els alumnes que participen se’ls obsequiarà amb un lot compost de material escolar, bosses, llibres, una memòria USB, i productes de les Illes, entre d’altres, a més d’un diploma acreditatiu.

L’Olimpíada Matemàtica Nacional es desenvolupa en tres fases. La primera és la fase local o provincial, que s’organitza a totes les províncies que volen participar en la fase nacional. Aquesta fase local es va celebrar a la UIB el passat 15 de gener. La segona fase és la regional, en la qual participen les comunitats pluriprovincials i s’organitza per seleccionar els representants que participaran en la nacional.

La XXI Olimpíada Matemàtica Nacional l’organitza la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb la participació de la UIB i la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, les direccions generals de Joventut, de Política Lingüística i d’Innovació i Formació del Professorat, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i altres entitats.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 25/06/2010

Data de publicació: 24/06/2010