Escoltar

La Universitat de les Illes Balears promou la integració laboral de joves amb discapacitat

Conveni amb MAPFRE i Mater Misericordiae

Els joves amb discapacitat intel·lectual del centre Mater Misericordiae faran pràctiques a la Universitat de les Illes Balears (UIB), la qual cosa els permetrà adquirir habilitats i experiència en els treballs i tasques pròpies de diferents dependències.
Aquesta experiència serà possible arran d’un conveni de col·laboració que ambdues entitats han signat avui i que els permet formar part del programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, Junts ho Podem Fer - Juntos Somos Capaces, que promou la Fundació MAPFRE des de 2010.

Fins al moment, aquesta iniciativa, en la qual actualment participen 76 empreses de les Balears, ha fet possible que 73 persones amb discapacitat rebin formació i que 71 hagin tingut una oportunitat laboral.

La UIB demostra així el seu compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a actuacions a favor d’aquestes persones, tant en l'àmbit laboral com en el de l'educació.

Mater Misericordiae, centre especialitzat en l'atenció integral de persones amb discapacitat, compta, actualment, amb diverses línies d'actuació. D'una banda, ofereixen suport i ajuda per accedir al mercat laboral a persones amb discapacitat, de les quals més d'un 33 per cent han trobat feina en una empresa. De l'altra, i juntament amb el centre especial d'ocupació de la mateixa organització, s'ha posat en marxa un programa pilot de formació dual perquè joves amb discapacitat alternin formació professional amb treball efectiu. Gairebé la meitat d'ells ja en formen part des de 2015, i la resta s’hi afegirà al llarg de l'any que ve.

A l'acte hi han assistit el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, el senyor Ricardo Garzó, director territorial de MAPFRE a les Illes Balears, i el senyor Jesús M. Luna, director gerent de Mater Misericordiae.

Data de l'esdeveniment: 17/10/2016

Data de publicació: 14/10/2016