Escoltar

La Universitat Abderraman Mira de Bugia, Algèria, i la UIB inicien col·laboracions en intercanvi d'estudiants, postgraus conjunts i recerca

El Rector de la Universitat Abderraman Mira de Bugia, Algèria, Djoudi Merabet, ha visitat aquests dies el campus de la UIB per concretar les línies de col·laboració que s’enceten, en diferents àmbits acadèmics, amb la UIB. De fet, ambdues universitats signaren un acord de col·laboració l’any 2008 amb l’objectiu de desenvolupar programes d'estudis conjunts i l’intercanvi i la cooperació en els camps de la docència, formació d'estudiants i investigació.

La Rectora i el Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears han rebut el senyor Djoudi Merabet, Rector de la Universitat algeriana, qui després s’ha reunit amb representants de diferents àmbits de la UIB. Amb dirigents de l’Escola Politècnica Superior es treballa a promoure intercanvis de deu estudiants d’Enginyeria que podrien fer una estada a la Universitat de Bugia; promoure la realització de tesis doctorals cotutelades i l’intercanvi d’estudiants de màster perquè puguin fer el treball de fi de màster a Bugia i a la UIB respectivament, i organitzar un encontre científic entre estudiants i investigadors de l’àmbit de l’enginyeria.

El Rector també es reuní amb el Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB per tal de posar en marxa intercanvis d’estudiants de postgrau entre ambdues universitats, obrir la possibilitat de crear dobles titulacions de postgrau i la codirecció de tesis doctorals, entre d’altres qüestions.

Així mateix el Rector de la Universitat de Bugia va visitar el IUNICS, el Departament de Filosofia i Treball Social i l’Escola d’Hoteleria de la UIB, que els assessorarà en el seu projecte de crear una escola a la universitat algeriana, i promoure l’intercanvi d’estudiants en aquest àmbit. També va conèixer el programa Campus Extens i el Servei d’Estadística i Qualitat Universitària.

Pel que fa a la trobada mantinguda amb el Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina, es concretaren propostes per a intercanvi d’estudiants de filologia espanyola i de filologia anglesa, col·laboracions amb l’Institut Cervantes d’Alger, intercanvi de professors que puguin fer seminaris sobre llengua i cultura espanyoles i llengua i cultura angleses a Bugia i sobre la llengua i cultura àrab a la UIB, codirecció de tesis doctorals i estades de professorat de la UIB per a formació de professorat a Bugia. La universitat de Bugia té també interès per establir una càtedra Ramon Llull.

Data de publicació: 02/07/2009