Escoltar

La UIB t'acompanya des del primer dia

Eines per conèixer la Universitat de les Illes Balears

Dia 22 de setembre comença el període lectiu a la Universitat de les Illes Balears. Per a molts estudiants serà el primer dia d’una nova etapa. Tant per a ells com per als alumnes que ja sou del món UIB, hem creat una seria d’eines perquè no us perdeu i trobeu el que cercau amb rapidesa i comoditat.

Per això us convidam a conèixer la Guia de benvinguda a la UIB, que enguany et permet accedir a la informació per illes, segons siguis alumne de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera o estudiant d’intercanvi. Es tracta d’una guia digital, vàlida al llarg de tot el curs, que és clau perquè puguis entendre i conèixer la UIB des del primer dia. Pensada especialment per als estudiants de nou ingrés, serà útil també per a futurs alumnes i famílies, interessats en conèixer com funciona la Universitat de les Illes Balears.

D’altra banda, t’oferim la possibilitat d’entrar a la Guia ràpida de la UIB, que aprofundeix una mica més en tots els camps de la institució: la recerca i la innovació, la transferència del coneixement a la societat, els estudis que ofereix la UIB, la projecció cultural, cursos d’idiomes i de formació en general, testimonis d’estudiants i exalumnes amb bones experiències professionals, programes de mobilitat, postgraus, dades d’ocupació, programes de doctorat, activitats relacionades amb un campus i una vida més saludables i també amb la cooperació i la solidaritat, serveis al campus com la residència i les instal·lacions esportives, entre d’altres aspectes de la UIB que et sorprendran i t’ajudaran a tenir una visió més real de la institució.

Et proposam també que facis una ullada a l’ABCD, el nou diccionari de termes de la Universitat.

Un dels grans problemes que ens podem trobar quotidianament és el desconeixement de termes propis de determinats argots professionals.

Amb la idea d'oferir una solució eficient s’ha treballat de forma transversal des del Servei Lingüístic i la Direcció de l’Estratègia de Comunicació i Promoció Institucional (DIRCOM). I aquest diccionari n’és el resultat.

Hi podreu trobar diccionaris de termes de la UIB; sigles UIB; les col·leccions de lèxics bàsics i de terminologies universitàries; la Guia de denominacions de la UIB; diccionaris temàtics realitzats en col·laboració amb altres universitats; qui és qui en la gestió universitària; un accés ràpid al directori de la UIB i una sèrie de consells per comunicar-se millor des de la UIB.

Aquest diccionari és una eina viva, que creix progressivament. Està disponible en català, castellà i anglès. I a més, es poden fer suggeriments i aportacions que puguin ajudar a millorar-la dia a dia mitjançant el compte de correu <dircom2@uib.cat>.

Notícies relacionades

 

Data de publicació: 28/08/2014