La UIB s'afegirà, un cop aprovat pel Consell de Govern, al manifest del Cercle d'Economia de Mallorca que denuncia l'injust finançament autonòmic

El president del Cercle d'Economia de Mallorca, Andreu Rotger, juntament amb el vicepresident primer, Lluís Quetglas, han estat rebuts pel Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i el vicerector d'Economia i Infraestructures, David Pons.

Durant la reunió els representants del Cercle d'Economia de Mallorca han presentat el manifest que impulsen per promoure un nou model de finançament autonòmic que posi fi als greuges que sofreixen les Illes Balears. Una situació que perjudica tant les inversions com la percepció de recursos, benestar social i la qualitat de vida.

La Universitat de les Illes Balears ha manifestat la voluntat d’afegir-se a la resta d'agents econòmics i socials representatius de la societat civil que clamen per un finançament més just, una vegada el Consell de Govern de la UIB ho aprovi el pròxim 20 de setembre.

El Cercle continua així amb la tasca de reunir més adhesions al manifest pel finançament elaborat amb l'objectiu de conscienciar la societat balear de lluitar per aconseguir un sistema fiscal que impedeixi que els que més aporten, rebin menys recursos, com passa en el sistema actual.

El Cercle ja va participar en l'impuls d'una reforma de la Llei de finançament de les comunitats autònomes amb la qual es va millorar parcialment la situació d'infrafinançament des de 2009. 

Data de publicació: 12/09/2016