Escoltar

La UIB s'adhereix al SICELE, un sistema internacional de certificació dels coneixements d'espanyol com a llengua estrangera

La Universitat de les Illes Balears ha signat un conveni multilateral que regula el funcionament del sistema internacional de certificació de l’espanyol com a llengua estrangera (SICELE), que promou l’Instituto Cervantes.

La signatura d’aquest conveni, al qual s’han adherit més de cent institucions, s’ha realitzat en el marc del II Encontre Internacional de Rectors Universia, que ha reunit a Guadalajara (Mèxic) prop de mil rectors i representants d’universitats iberoamericanes. A l’acte també hi han intervingut el doctor Ángel Gabilondo, ministre d’Educació, i la doctora Carmen Caffarel, directora de l’Instituto Cervantes.

La UIB se suma, d’aquesta manera, a multitud d’universitats, institucions i entitats acadèmiques iberoamericanes que acordaren el 2005 a Salamanca i el 2007 a Medellín la creació d’aquest sistema de certificació.

L’objectiu del SICELE és assegurar la qualitat, la transparència i la coherència dels certificats que s’incloguin en aquest sistema, amb la finalitat de constituir un instrument d’utilitat per a la difusió i la certificació de coneixements de la llengua espanyola. El SICELE, per tant, garanteix l’establiment de mecanismes de coordinació que permetin harmonitzar internacionalment criteris per a la certificació del coneixement de l’espanyol com a llengua estrangera.

S’hi poden adherir totes les universitats, institucions, associacions, conferències o agrupacions d’ensenyament superior de països castellanoparlants que tinguin com una de les funcions principals l’ensenyament de l’espanyol com a llengua estrangera o d’avaluació, així com la investigació o la formació especialitzada.

Data de publicació: 04/06/2010