Escoltar

La UIB participa en la creació d'una xarxa europea de grups de recerca en matemàtiques

El grup de recerca en Tractament i Anàlisi Matemàtica d’Imatges Digitals de la UIB hi participa juntament amb els grups membres de la Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria 

El grup de recerca en Tractament i Anàlisi Matemàtica d’Imatges Digitals de la UIB participa de la creació de l’Stitching European Service Network of Mathematics for Industry and Innovation (EU-Maths-IN), una xarxa europea formada per xarxes nacionals i multinacionals de grups de recerca en matemàtiques, entre les quals la Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria (Math-in).

L’objectiu d’EU-maths-IN és augmentar l’impacte de les matemàtiques en les innovacions tecnològiques clau i fomentar el desenvolupament de noves eines de modelització, simulació i optimització.

La xarxa la patrocinen la Societat Matemàtica Europea (EMS) i el Consorci Europeu de Matemàtiques en la Indústria (ECMI), i el seu objectiu és convertir-se en una finestreta única per donar servei al teixit productiu europeu. EU-Maths-IN s’encarregarà de coordinar i facilitar intercanvis en el camp de la recerca en matemàtica industrial i la seva explotació per a la innovació en la indústria, la ciència i la societat.

En la constitució d’EU-Maths-IN hi han participat xarxes nacionals de França, Alemanya, Espanya, el Regne Unit, Itàlia i els Països Baixos.

Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria

La Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria (Math-in) es va constituir el setembre de 2011 amb l’objectiu principal d’impulsar la transferència de tecnologia matemàtica al teixit productiu sobre la base de la valorització del coneixement generat a les universitats i els centres de recerca, estimulant i incrementant la competitivitat tant en els grups de recerca involucrats com en la mateixa indústria. Math-in està formada per més de trenta grups de recerca, entre els quals el grup de recerca en Tractament i Anàlisi Matemàtica d’Imatges Digitals de la UIB, coordinat pel doctor Bartomeu Coll. 

Documents relacionats

Data de publicació: 28/11/2013