Escoltar

La UIB participa en el debat per a la creació d'un espai d'educació superior a Amèrica Llatina en el dotzè encontre anual de l'associació Orion

La vicerectora de Relacions Internacionals i Mobilitat Universitària, Catalina Juaneda, i el cap del Servei de Relacions Internacionals de la Universitat de les Illes Balears, Ricardo Sagrera, han participat en la dotzena convocatòria anual d’Orion, la xarxa d’universitats i ONG d’Amèrica Llatina, el Carib i Europa a la qual pertany la UIB. Aquest encontre s’ha dut a terme a la Universitat Autònoma de Nuevo León, a la ciutat mexicana de Monterrey, on s’ha parlat de la construcció d’un espai d’educació superior a Amèrica Llatina, denominat ALC-UE (Amèrica Llatina, el Carib i Unió Europea). Amb la Universitat Autònoma de Nuevo León s’han iniciat noves accions que es desenvoluparan en el marc de l’acord de col·laboració acadèmica, científica i cultural entre ambdues universitats, a més de potenciar l’intercanvi d’estudiants i professorat.

Aprofitant el desplaçament fins a Mèxic, la vicerectora i el cap de relacions internacionals han visitat diferents campus universitaris amb els quals la UIB té convenis d’intercanvi d’estudiants, per potenciar les relacions i els lligams de col·laboració en l’àmbit de la recerca. I, precisament per promoure aquests acords, la UIB ha participat amb un estand a la Feria de Programas Internacionales del Tecnológico de Monterrey, al Campus Monterrey, per mostrar els estudis i les oportunitats d’intercanvi amb la Universitat de les Illes Balears.

Així mateix s’ha signat un acord d’intercanvi d’estudiants amb la Universitat TECMILENIO, amb la qual també s’han estudiat les possibilitats de col·laboració en l’àmbit dels estudis de turisme, així com per promoure la col·laboració entre el professorat en altres àmbits de recerca. Finalment, la vicerectora i el cap de relacions internacionals també han visitat la Universitat de Guanajuato, amb la qual la UIB té conveni i fa anys que intercanvia alumnes. El motiu de la visita ha estat ampliar la col·laboració en altres àmbits i activitats d’investigació.

Data de publicació: 19/03/2010