Escoltar

La UIB participa en el VIII Simpòsium Nacional sobre Talussos i Vessants Inestables, amb la serra de Tramuntana com a laboratori natural

De l’11 al 14 de juny de 2013 tindrà lloc a Palma, al CaixaFòrum, el VIII Simposi Nacional de Talussos i Vessants Inestables, amb la participació d’un centenar d’especialistes en esllavissades de terreny que debatran durant tres dies els principals avenços científics en aquests àmbits.

Els darrers anys, especialment a final de 2008, s’han produït a l’illa de Mallorca despreniments i esllavissades que han cridat l’atenció pel nombre i per les dimensions. El debat sobre les causes d’aquesta estranya concentració d’esdeveniments, fins i tot amb la influència del canvi climàtic, continua obert. En aquest simposi els experts podran conèixer de primera mà els detalls i les solucions adoptades. Per això es duran a terme tres excursions tècniques que tindran lloc el dia 14 de juny, en què es visitaran els casos més emblemàtics i es debatran entre investigadors i tècnics.

L’escenari de visites de camp serà la serra de Tramuntana, on es podran valorar fets recents com el despreniment de roques al puig de Son Poc, el mes de març d’enguany, i els despreniments i esllavissades que provocaren el tall de la carretera Ma-10 durant el plujós període 2008-2010.

Aquesta trobada té lloc a Mallorca per primera vegada, i a la serra de Tramuntana com a laboratori natural per a la comprensió d’aquest tipus de processos.

El simposi l’organitza la Universitat Politècnica de Catalunya, amb el suport de la UIB i del Consell de Mallorca. 

Documents relacionats

Data de publicació: 07/06/2013