Escoltar

La UIB organitza una visita guiada a la badia de Palma per fer conèixer el patrimoni geològic en el marc del Geolodia 10

Dia: diumenge, 25 d’abril de 2010
Hora: 9.30 hores
Lloc: Hospital de Sant Joan de Déu

La Universitat de les Illes Balears col·labora en l'organització d'una ruta guiada per diferents indrets de la badia de Palma amb l'objectiu de fer conèixer els esdeveniments més destacats de la història geològica de Mallorca. La visita, que és gratuïta i oberta a tots els públics, estarà dirigida per un grup de geòlegs, entre els quals el doctor Bernadí Gelabert, professor de Geodinàmica de la UIB.

La visita fa part del Geolodia 10, una iniciativa que enguany es durà a terme per a les Illes Balears per primera vegada des de la seva creació l'any 2005. De forma simultània, es realitzaran actes en 36 províncies d'arreu de l'Estat amb l'objectiu que els assistents puguin observar l'entorn geològic en el qual viuen.

El recorregut per la badia de Palma inclou quatre aturades, a través de les quals els participants aprendran el perquè dels relleus més importants de l'illa i l'origen de les zones més deprimides:

  • Aturada 1: Cala Pudent (es Carnatge), on s'observarà un trànsit entre dipòsits d'origen continental i dipòsits marins, com també fòssils de gasteròpodes terrestres del gènere Helicella.
  • Aturada 2: Cases des Carnatge, sota les quals hi ha un dels millors afloraments de dipòsits marins del Pleistocè superior de la Mediterrània.
  • Aturada 3: Pedreres de Son Mosson, que es corresponen a les dunes formades durant el penúltim episodi glacial, el Riss, fa aproximadament 200.000 anys.
  • Aturada 4: Aflorament de Portopí, on es reconeixeran dos tipus diferents de roques sedimentàries que indiquen en cada cas diferents condicions ambientals existents en el moment que es formaren.

El Geolodia 10 és una iniciativa promoguda per l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, i hi col·laboren la Societat Geològica d'Espanya, l'Associació Espanyola per l'Ensenyament de les Ciències de la Terra, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern de les Illes Balears i la UIB.

La inscripció s'ha de fer abans de divendres, 23 d'abril de 2010, als telèfons 971 46 70 20 i 971 46 00 11.

Data de l'esdeveniment: 25/04/2010

Data de publicació: 22/04/2010