Escoltar

La UIB organitza un congrés internacional sobre la literatura popular romàntica en l'era digital

El congrés Romantic E-Scapes: Popular Romance in the Digital Era es farà del 9 a l'11 de juliol a Sa Riera 

Inauguració
Dia: el dilluns 9 de juliol de 2018
Hora: 10 h
Lloc: sala d'actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració del congrés internacional Romantic E-Scapes: Popular Romance in the Digital Era. Hi intervindran el doctor Jaume Carot, vicerector d'Investigació i Interncionalització; la doctora Paloma Fresno, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica i organitzadora del congrés; i la doctora Eva M. Pérez, membre del grup de recerca LITANGLO i del comitè organitzador del congrés.

El congrés, que es farà a Sa Riera del 9 a l'11 de juliol, l'organitza el grup de recerca en Literatures Anglòfones Modernes i Contemporànies (LITANGLO). El congrés s'emmarca en el projecte de recerca «The politics, aesthetics and marketing of literary formulae in popular women’s fiction: History, Exoticism and Romance», i servirà de punt de trobada i fòrum de discussió al voltant del gènere literari de la novel·la romàntica, un dels més populars entre un públic lector majoritàriament femení i dels més lucratius en la indústria editorial.

Hi participaran especialistes en el camp dels estudis literaris i culturals de diversos països, amb l'objectiu d'analitzar la pervivència i l'adaptabilitat del gènere, posant una atenció especial a l'aparició de nous subgèneres i formats, adaptats als canvis de l'era digital.

Es revisarà la noció de novel·la romàntica com a pur gènere d’evasió des de perspectives crítiques diverses que van des del postcolonialisme al feminisme, o els estudis culturals. El congrés se centrarà a estudiar com aquestes novel·les reflecteixen els canvis socials i culturals, i s'adapten al context contemporani tant en els continguts com en allò relacionat amb les estratègies de venda.

Data de l'esdeveniment: 09/07/2018

Data de publicació: 22/06/2018