Escoltar

La UIB organitza les II Jornades de Cultura Italiana

Durant cinc dies els participants podran assistir a un taller de cuina, al cinema o a conferències sobre literatura, art o ciència

El Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la Universitat de les Illes Balears organitza les Segones Jornades de Cultura Italiana, en el marc del programa Cultura a la Universitat 2010-2011. Aquestes jornades es duran a terme del 16 al 20 de maig de 2011 i compten amb la col·laboració de l’Istituto Italiano di Cultura i l’Associazione Italiana di Cultura.

Es tracta del tercer monogràfic de divulgació cultural que es presenta aquest curs acadèmic, després de les jornades temàtiques dedicades a la cultura índia i a la portuguesa. L’objectiu d’aquestes jornades és oferir una visió detallada i curiosa de les cultures veïnes, com la portuguesa i la italiana, o d'altres més allunyades com l'índia.

Programa:

  • Dilluns 16 de maig. Taller de cuina italiana «Montalbano, un comissari a la taula», a càrrec del professor Alessandro Castro, historiador de la cultura gastronòmica i responsable de l’Acadèmia Italiana de Gastronomia Història d’Espanya. A les 18 hores a l’Aula de Cuina Mestre Tomeu Esteva de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador del campus universitari.
  • Dimarts 17 de maig. Conferència «I grandi nomi della Letteratura Italiana», a càrrec del senyor Luca Doninelli, professor de la Universitat Catòlica de Milà i col·laborador d’Il Giornale. A les 19.30 hores a Sa Riera.
  • Dimecres 18 de maig. Conferència «L’uomo e la scienza», a càrrec del senyor Steno Ferluga, professor de Cosmologia i Física de les Ciències Ambientals de la Universitat de Trieste i investigador de l’Observatori Astronòmic de Trieste. A les 19.30 hores a Sa Riera.
  • Dijous 19 de maig. Projecció cinematogràfica: Pane e Tulipani (1958), dirigida per Silvio Soldini. A les 20.30 hores a la Sala Augusta.
  • Divendres 20 de maig. Conferència «Le Macchine di Leonardo», a càrrec del senyor Michele Lombardi, director del Museo Leonardo da Vinci de Florència i fundador de la Worldwide Museum Activities (WMA). A les 19.30 hores a Sa Riera.

Totes les activitats són gratuïtes, a excepció del taller de cuina «Montalbano, un comissari a la taula», que, a més, requereix inscripció prèvia, ja que compta amb places limitades. El termini d’inscripció és fins al divendres 13 de maig de 2011.

Per a la projecció de la pel·lícula Pane e Tulipani és necessari que els assistents passin a recollir les invitacions al Servei d’Informació de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 16/05/2011

Data de publicació: 13/05/2011