Escoltar

La UIB inaugura el primer punt oficial de bookcrossing o alliberament de llibres del campus

La Universitat de les Illes Balears, amb motiu del Dia del Llibre, ha inaugurat el primer punt oficial de bookcrossing o alliberament de llibres del campus, que estarà situat de manera permanent al hall d’entrada de l’edifici Ramon Llull del campus universitari de Palma. En aquest punt de recollida, que ja compta amb dos centenars de títols, tots els interessats podran intercanviar, de manera gratuïta i altruista, qualsevol llibre.

El Bookcrossing és un club global de llibres en el qual pot participar tothom que vulgui i que es basa en l’intercanvi desinteressat de llibres. Es tracta d’un passallibres, l’objectiu primer del qual és l’intercanvi de tot tipus d’obres. L’alliberament de llibres consisteix en amollar aquests llibres per posar-los a disposició de la resta de la societat. Qualsevol persona pot agafar, de manera gratuïta, qualsevol dels llibres que formen part d’aquesta dinàmic del passalibres, amb l’única condició que, un cop llegits i aprofitats, els torni al circuit perquè en pugui tornar fer ús qui ho desitgi.

Tothom qui vulgui ja pot alliberar els seus llibres a qualsevol de les biblioteques de la UIB perquè entrin en el corrent del passallibres. La UIB, com a punt oficial d’alliberament de llibres l’identificarà i, tot seguit, l’amollarà al punt oficial, ubicat al hall de l’edifici Ramon Llul, i el posarà a disposició de la ciutadania. Per retornar els llibres de què ja s’ha gaudit bastarà amb retornar-los al punt oficial de la UIB, al taulell de qualsevol biblioteca de la UIB o, fins i tot, a qualsevol de la resta de punts oficials d’arreu del món, perquè els pugui agafar qualcú altre.

Data de publicació: 23/04/2010