La UIB i l'empresa de base tecnològica Alimentòmica participen en la creació d'un nou aliment basat en crestes de gall

El nou aliment podria ajudar a conservar la salut de les articulacions 

L’extracte de crestes de gall o Rooster Comb Extract és un nou aliment que serà a disposició dels consumidors europeus ben aviat. El doctor Andreu Palou, catedràtic de la UIB i promotor de l’empresa de base tecnològica Alimentòmica, ha assessorat l’empresa espanyola Bioibèrica en el procés d’acreditació del nou ingredient alimentari. Bioibèrica és la primera empresa espanyola que ha desenvolupat un nou ingredient alimentari (novel food)  totalment original, sota l’estricta Reglamentació Europea de Nous Aliments i Nous Ingredients Alimentaris. Es tracta d’un aliment ric en àcid hialurònic i altres composts denominats glicosaminoglicans (GAGS), que podria ajudar a millorar la salut de les articulacions.

L’Autoritat Europea en Seguretat alimentària, EFSA (European Food Safety Authority), ha declarat segur i sense desavantatges nutricionals aquest ingredient, en el marc de la Reglamentació Europea de Nous Aliments i Nous Ingredients Alimentaris, que requereix la demostració de la seguretat i l'adequació nutricional de qualsevol nou aliment que es vulgui comercialitzar a Europa.

El procés d'acreditació ha durat aproximadament dos anys i ha comptat amb l'assessorament científic  i tècnic del professor Andreu Palou, a través de la Fundació Universitat-Empresa i de l'empresa de la UIB Alimentòmica.  

Temes relacionats

Data de publicació: Mon Jul 29 11:10:00 CEST 2013