Escoltar

La UIB i l'associació Nousistemes signaran un conveni per impulsar la implantació del projecte SINA als centres públics de les Illes Balears

Dia: dijous, 15 d’abril de 2010
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó,
campus universitari, Palma

El senyor Baltasar Servera Nicolau, president de l’associació Nousistemes, i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), signaran un conveni de col·laboració entre les dues entitats. A partir d’aquesta signatura, l’associació Nousistemes impulsararà la promoció i la implantació del projecte SINA (Sistema d’Interacció Natural i Avançat) a tots els centres escolars de les Illes Balears.

El projecte SINA és un projecte engegat per investigadors de la UIB que consisteix en el desenvolupament d’una aplicació pràctica de noves tecnologies per a persones amb profundes limitacions de moviment en les extremitats superiors. És un protipus de programari que es basa en un disseny intuïtiu que procura atendre al màxim possible els criteris de normalització. La utilització d’aquesta eina només requereix una càmera web comuna i una aplicació multimodal que sigui capaç de detectar els moviments de la cara de la persona i interpretar-los.

En la fase pilot, el SINA es va instal·lar en centres específics d’educació especial amb l’objectiu d’aplicar-lo, més endavant, en centres escolars ordinaris. Amb aquest acord, Nousistemes impulsarà la implantació del SINA a la resta de centres públics, com a entitat proveïdora de serveis tecnològics i informàtics de les escoles.

Aquest conveni, a més, preveu el desenvolupament de mecanismes i instruments de mútua col·laboració i benefici, sumant els esforços i els recursos disponibles a l’efecte de lliurar un millor servei a la comunitat, com també de promoure el desenvolupament i la investigació científica i tecnològica.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/04/2010

Data de publicació: 14/04/2010