Escoltar

La UIB i l'Obra Social "la Caixa" organitzen el cicle de conferències "Ciència i bellesa. L'estètica, l'art i el goig, vists des de la ciència"

Dia: dimarts, 16 de març de 2010
Hora: 19 hores
Lloc: CaixaFòrum,
plaça de Weyler, 3, Palma

La Universitat de les Illes Balears i l’Obra Social “la Caixa” presenten el cicle de conferències Ciència i bellesa. L’estètica, l’art i el goig, vists des de la ciència, que ha estat organitzat pel departament de Ciència i Medi Ambient de la Fundació “la Caixa” i ha estat coordinat per l’investigador del grup de recerca en Evolució i Cognició Humana (EVOCOG) Enric Munar.

El cicle consta de sis sessions que es duran a terme del 16 de març al 4 de maig de 2010 al CaixaFòrum de Palma, i comptarà amb la participació de destacats especialistes en el camp de la neurociència i l’evolució humana que oferiran una acurada visió dels trets més rellevants sobre la unió existent entre la percepció de la bellesa i l’activitat cerebral.

Programa

  • Dimarts, 16 de març, a les 19 hores: Il·lusions visuals: un pont entre ciència i art, a càrrec de Susana Martínez-Conde, directora del Laboratori de Neurociència Visual, Barrow Neurological Institute, Phoenix (EUA).
  • Dimarts, 23 de març, a les 19.30 hores: Els orígens de l’art: d’on ve la bellesa?, a càrrec de Camilo José Cela Conde, professor d’evolució humana a la UIB.
  • Dimarts, 13 d’abril, a les 19.30 hores: El significat biològic de l’art, a càrrec de Luis Martínez, investigador del Laboratori de Neurociències Visuals. Institut de Neurociències d’Alacant. Consell Superior d’Investigacions Científiques. Universitat Miguel Hernández.
  • Dimarts,  20 d’abril, a les 19.30 hores: Què és això que anomenam color?, a càrrec d’Enric Munar, investigador del grup Evolució i Cognició Humana de la UIB.
  • Dimarts, 27 d’abril, a les 19.30 hores: Neuroestètica, a càrrec de Martin Skov, investigador del Danish Research for Magnetic Resonance, Copenhagen University Hospital Hvidovre, Dinamarca.
  • Dimarts, 4 de maig, a les 19.30 hores: El goig intel·lectual o de la bellesa intrínseca de la ciència, a càrrec de Jorge Wagensberg, físic, escriptor i director científic de la Fundació “la Caixa”.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 16/03/2010

Data de publicació: 15/03/2010