Escoltar

La UIB i el Consell de Mallorca reten homenatge a Bartomeu Rosselló-Pòrcel amb l'exposició Imitador del foc

La mostra es podrà visitar a la Misericòrdia del 5 de setembre al 30 d’octubre de 2013

Inauguració
Dia: dijous, 5 de setembre de 2013

Hora: 19 hores

Lloc: sala d’exposicions de la Misericòrdia. Plaça de l’Hospital, 4. Palma.

Tindrà lloc la inauguració de l’exposició Imitador del foc, organitzada conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i el Consell de Mallorca. Hi intervindran el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, senyor Joan Rotger, i la vicerectora de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries, doctora Maria Antònia Fornés.

La mostra repassa la curta però intensa vida del poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que, tot i viure només 24 anys, deixà una bona quantitat de versos per a la història de la literatura catalana. L’exposició fa èmfasi en diversos aspectes de la vida de Rosselló, centrant-se sobretot en la seva etapa a la Residència d’Estudiants de Catalunya (1930-1937), en la intensa i polèmica amistat que sorgeix entre ell i Salvador Espriu i en la seva fulminant mort, afectat de tuberculosi.

Visita guiada

Abans de la inauguració, a les 18 hores, es farà una visita guiada a càrrec del comissari de l’exposició, senyor Josep Camprubí.

Activitats relacionades

  • Dimarts, 10 de setembre. Recital «Els poetes mallorquins reciten Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Marià Villangómez i Salvador Espriu». A les 19.30 hores a la sala d'exposicions de la Misericòrdia.
  • Dilluns, 21 d’octubre. Conferència «Actualitat de Bartomeu Rosselló-Pòrcel», a càrrec de Joan Mas i Vives, catedràtic del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, crític literari i escriptor. A les 19 hores a la sala multiusos de la primera planta de la Misericòrdia.
  • Dilluns, 28 d’octubre. Conferència «Rosselló-Pòrcel: La pedra llençada a l’estany», a càrrec de Josep Lluís Aguiló Veny, poeta. A les 19 hores a la sala multiusos de la primera planta de la Misericòrdia.

La Residència d'Estudiants de la UIB duu el nom de Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 05/09/2013

Data de publicació: 03/09/2013