Escoltar

La UIB i el Col·legi de Geògrafs de les Illes Balears exerciran d'amfitrions a la I Olimpiada de Geografia d'àmbit estatal

Acte de presentació
Dia: divendres, 23 d’abril de 2010
Hora: 20.30 h
Lloc: edifici de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Presentació

Tindrà lloc l’acte de presentació de la primera edició de l’Olimpíada estatal de Geografia, a càrrec del senyor Antonio Prieto, president del Col·legi de Geògrafs d’Espanya; del senyor Valentín Castillo, president de la delegació territorial càntabra del Col·legi de Geògrafs; del senyor Gabriel Alomar, president de la delegació territorial balear del Col·legi de Geògrafs i professor de la UIB; de la doctora Joana Maria Petrus, directora del Departament de Ciències de la Terra de la UIB; del doctor Miquel Grimalt, vicedegà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears i coordinador de la IV Olimpíada de Geografia de la UIB; i de la senyora Concepció Camps, coordinadora de la IV Olimpíada de Geografia de la UIB.


I Olimpíada de Geografia

Dia: dissabte, 24 d’abril de 2010
Hora: 10.30 h
Lloc: edifici de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

I Olimpíada de Geografia I Olimpíada de Geografia

Per primera vegada, les fases autonòmiques de les Olimpíades de Geografia, que se celebren anualment a les Illes Balears, a la Comunitat Valenciana i a Cantàbria, tindran una versió estatal, en la qual participaran els alumnes guanyadors de les proves regionals que es varen dur a terme a les universitats d’Alacant, de Cantàbria i de les Illes Balears. Les Illes Balears ha estat la Comunitat Autònoma seleccionada per acollir i organitzar els actes relatius a aquesta I Olimpíada de Geografia d’àmbit estatal.

Participaran a la primera Olimpíada estatal de Geografia onze alumnes, entre els quals hi haurà quatre alumnes en representació de la Universitat de les Illes Balears: dos de Mallorca, un de Menorca i un d’Eivissa. La prova nacional respondrà als mateixos criteris avaluatius que les proves regionals: l’estudiant haurà de contestar un exercici en què se li plantejaran 50 preguntes de múltipe resposta, i disposarà d’una hora per completar-les.

Els tres alumnes millor classificats rebran un diploma acreditatiu i un premi en metàl·lic, que serà de 600 euros per al guanyador, de 400 euros per al segon classificat i de 300 euros per al tercer. També se’ls lliurarà una medalla d’or, de plata i de bronze, respectivament. Així mateix es lliurarà un diploma acreditatiu a més d’un accèssit de 100 euros per a la resta d’alumnes participants.

A les 16.30 hores està prevista una visita guiada per Palma perquè els alumnes i la resta de participants i organitzadors coneguin la geografia, la problemàtica urbana i els trets distintius pel que fa al clima, la geologia i la hidrogeografia de la ciutat o els riscs naturals que ha patit Palma històricament, com inundacions o terratrèmols.

La IV Olimpíada de Geografia de la UIB es va disputar el passat 30 de març. Hi varen participar 144 alumnes de les Illes Balears en unes proves que es varen realitzar de manera simultània a Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera mitjançant videoconferència.

La I Olimpíada de Geografia d’àmbit estatal és organitzada per la Universitat de les Illes Balears i el Col·legi de Geògrafs de les Illes Balears, amb la col·laboració del Col·legi de Geògrafs d’Espanya i amb el suport de Sa Nostra, la Conselleria d’Educació i Cultura, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, l’Editorial Vicens Vives, Halcón Viajes i el Banc de Sabadell.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 23/04/2010

Data de publicació: 23/04/2010