Escoltar

La UIB i Palma Activa inauguren el programa Explorer Joves amb Idees

La Universitat de les Illes Balears i PalmaActiva han donat el tret de sortida al programa Explorer Joves amb Idees, una iniciativa per als joves que tenen entre 18 i 31 anys i inquietud per emprendre, persones amb idees innovadores i interessades a desenvolupar-les amb un enfocament de negoci.

A l'acte hi han assistit els representants dels vint-i-un projectes seleccionats, un total de trenta-quatre persones (vint-i-set homes i set dones), divuit de les quals s’han titulat o estudien a la UIB.

Entre els mesos de gener i maig les persones beneficiàries rebran formació, assessorament i mentoria per part d’experts en innovació en models de negoci i membres de la plataforma SECOT d’empresaris sènior. Així mateix, tindran a la seva disposició espais de cotreball on podran desenvolupar els projectes d’emprenedoria.

Aquest programa, promogut pel Banc Santander i coordinat pel Centre Internacional Santander Empreniment (CISE), ofereix un nou entorn d'oportunitats més col·laboratiu i internacional. De fet, en finalitzar el procés de formació es premiarà el millor projecte de l'Explorer UIB Palma Space amb un viatge a Silicon Valley (Califòrnia, EUA), a més de poder guanyar fins a 80.000 euros per finançar el seu projecte de negoci. També seran seleccionats els millors projectes per atorgar premis especials, amb la col·laboració d’INDRA i la Fundació Ernst&Young. Són el Disruptive Technology Explorer Award, dotat amb tres mil euros, i el Woman Explorer Award, amb vint mil euros.

L’acte inaugural, que ha tingut lloc a Sa Riera, ha comptat amb la presència del Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el director de la Fundació Universitat-Empresa, senyor Luis Vegas; la regidora de Turisme, Comerç i Treball de Palma, senyora Joana Maria Adrover; el director de Banca Institucional de Santander a les Illes Balears, senyor Bartomeu Canals, i el president del SECOT Balears, senyor Bernadí Seguí.  

Durant la presentació de la iniciativa, el senyor Pere Joan Llofriu, guanyador de l’anterior edició del programa formatiu, ha explicat la seva experiència formativa i les vivències que ha tingut durant l’estada a Silicon Valley.

Notícies relacionades

Data de publicació: 14/01/2019