Escoltar

La UIB i ASIMA aposten per enfortir relacions per fomentar l'esperit emprenedor, les pràctiques i la investigació

Els membres de la Junta Coordinadora i Executiva d'ASIMA varen rebre a les oficines centrals de Gran Via Asima el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el vicerector d'Innovació i Transferència de la UIB, Jordi Llabrés 

La Junta Coordinadora i Executiva de l'Associació d'Industrials de Mallorca, ASIMA, ha mantingut una trobada amb el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, i el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Transferència, per cercar sinergies i ponts de col·laboració entre el món universitari i l'entorn empresarial pel que fa al desenvolupament i la innovació del sector industrial i productiu de Mallorca.

El president de l'Associació d'Industrials de Mallorca (ASIMA), Miquel Bordoy, ha emfatitzat la importància d'aquesta trobada per treballar junts, tant empresaris com Universitat, per donar facilitats i sortida a les necessitats de formació especialitzada de les empreses, els seus directius, tècnics i personal, en general.

Així mateix, la visita també ha servit per posar damunt la taula la demanda de futurs professionals que necessiten les empreses que s'ubiquen en els dos grans polígons empresarials de Palma, Can Valero i Son Castelló, que representen el 20 per cent del PIB de les Illes Balears.

D'altra banda, tant el president d'ASIMA, Miquel Bordoy, com el Rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet, han coincidit en la importància de promoure la realització de pràctiques i facilitar la incorporació d'alumnes i titulats universitaris a les empreses associades a ASIMA, així com impulsar l'esperit emprenedor dels joves titulats per posar en marxa noves empreses.

En aquest marc, el president d'ASIMA, Miquel Bordoy, va explicar als representants de la UIB el treball que s'està fent en la primera factoria d'emprenedors de les Balears, VIVE ASIMA, situada al pis 9 de la torre ASIMA. Des de VIVE ASIMA es posa a disposició dels emprenedors un Pla de desenvolupament, mitjançant el qual se cerca la seva transformació, millora d'habilitats i capacitats a través d'una consultoria personal, entrenament (coaching) grupal, formació activa, xerrades, tallers o jornades, a més de comptar amb unes instal·lacions per avançar en els projectes de negoci.

La col·laboració de la UIB amb els empresaris d'ASIMA ha de servir per respondre a les necessitats específiques i d'innovació de les empreses que la integren. A més, d'aquests contactes entre empreses i UIB ha de sorgir la necessària transferència dels resultats de la recerca que es desenvolupa a la UIB, a través dels equips d'investigació i dels instituts, així com la resposta a la demanda de les mateixes empreses.

L'Associació d'Industrials de Mallorca, que compleix enguany mig segle de vida, va impulsar Son Castelló i Can Valero, els primers polígons d'Espanya amb inversió privada, on s'ubiquen en l'actualitat més de 1.400 empreses i 20.000 treballadors.

A la reunió també hi varen ser presents el director gerent de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, Luis Vegas, i la responsable del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, Maria del Mar Socias. 

Documents relacionats

Data de publicació: 06/02/2014