Escoltar

La UIB ha acollit i dirigit un seminari internacional sobre ocupabilitat a la Unió Europea

Aquests dies ha tingut lloc a la UIB un seminari internacional, organitzat des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Mobilitat Universitària de la UIB, sobre ocupabilitat a la Unió Europea, promogut per la xarxa internacional d’universitats Eurograd, a la qual pertany la UIB des de l’any 2002. Actualment intregren aquesta xarxa les universitats de París 13 (França), Bangor (Gal·les, Regne Unit), Mälardalen (Suècia), Kassel (Alemanya), Koszalin (Polònia), Oulu (Finlàndia) i la UIB.

L’objectiu d’aquest seminari ha estat sensibilitzar els estudiants participants sobre la importància que té i les possibilitats que ofereix per al seu futur professional la realitat del mercat laboral europeu, més enllà de la ciutat, la regió i el país d’on són. Els estudiants han desenvolupat un pla d’actuació personal, que els podria servir per cercar feina a qualsevol país de la Unió Europea.

Han participat en aquest seminari 12 estudiants, de diferents països de la xarxa, i alguns professors de les institucions que han intervingut en la planificació acadèmica i docent del curs, així com en la seva organització i gestió. Per part de la UIB, hi han participat els professors Esther García, del Departament de Psicologia, i Josep Miró, del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, que ha dirigit el curs, amb la col·laboració de la professora Rosario Monter, del Departament d’Economia de l’Empresa. El seminari ha comptat també amb la intervenció de la senyora Maria Antònia Castellanos, de la xarxa EURES a les Illes Balears, i del senyor Antonio Rey, cap del departament de Recursos Humans d’Air Berlin.

Un dels fruits d’aquesta iniciativa ha estat demanar un Intensive Program dins del programa ERASMUS que tingui com a objectiu la impartició d’un curs internacional de característiques similars.

Data de publicació: 08/07/2009