Escoltar

La UIB coorganitza una visita guiada al Port des Canonge per fer conèixer el patrimoni geològic més antic de Mallorca

Més de 200 persones participaran a l’itinerari Geolodia 11 Balears

Dia: diumenge, 8 de maig de 2011
Hora: 10 hores
Lloc: Port des Canonge,
Banyalbufar

La Universitat de les Illes Balears col·labora en l'organització d'una ruta guiada pel Port des Canonge amb l'objectiu de fer conèixer la Mallorca geològica més antiga, una història de 250 milions de anys.

La visita és gratuïta i oberta a tots els públics, estarà dirigida per un grup de geòlegs, entre els quals es troba el coordinador de l’itinerari, el professor del Departament de Ciències de la Terra de la UIB Jesús Duque.

Mes de 200 persones participaran en el recorregut de dos quilòmetres pel Port des Canonge, a Mallorca, que fa part de Geolodia 11. Per primera vegada, de forma simultània, es realitzaran cinquanta excursions arreu de totes les províncies de l'Estat. Els geòlegs conviden tots el interessats a sortir al camp amb l'objectiu d’observar l'entorn geològic en el qual viuen, en un dia de reivindicació de la geologia com a ciència i de la professió de geòleg.

El recorregut pel Port des Canonge té una durada de tres o quatre hores i inclou set aturades, a través de les quals els participants coneixeran els materials geològics que conclouen amb la formació dels relleus que actualment podem veure a la serra de Tramuntana.

El Geolodia 11 és una iniciativa promoguda per la Societat Geològica d'Espanya i l'Associació Espanyola per a l'Ensenyament de les Ciències de la Terra. A les Balears hi col·laboren l’Associació de Geòlegs de les Illes Balears, la Unitat a Balears de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya i la Universitat de les Illes Balears. Aquesta activitat compta amb el patrocini de la Direcció General de Recusos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern de les Illes Balears.

Guia de l'itinerari Geolodia 11 Balears

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 08/05/2011

Data de publicació: 06/05/2011