Escoltar

La UIB col·labora amb els Premis de Responsabilitat Social Corporativa del Consell de Mallorca

La primera passa per a aquests premis ha estat la signatura d’un protocol entre el Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears i entitats representants dels agents socials que col·laboraran en la convocatòria de premis. Aquests guardons tenen una partida pressupostària de 45.000 euros. 

L’impuls de la iniciativa sorgeix del Consell de Mallorca, a través del conseller insular d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, qui ha signat avui un protocol de col·laboració amb representants dels agents socials de Mallorca per a la convocatòria de la primera edició dels Premis de Responsabilitat Social Corporativa del Consell de Mallorca.

Per part dels agents socials han signat el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; el president del Cercle d'Economia de Mallorca, Andreu Rotger; el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant; la presidenta de la CAEB, Carme Planas; el president de PIMEM, Jordi Mora; el secretari general d'UGT Balears, Alejandro Teixias; el secretari general de Comissions Obreres Illes Balears, José Luis García, i el president d'Eticentre, Miguel Ángel Benito.

Els premis pretenen destacar les empreses o entitats que duen a terme bones pràctiques de responsabilitat social corporativa, des de totes les vessants: social, amb els treballadors i amb el medi ambient, entre d’altres, tot seguint els paràmetres marcats pels objectius de les Nacions Unides i per l’Agenda 2030 Europea.

S’iniciaran amb una quantia de 45.000 euros, tot i que encara es treballa en les bases i falta determinar-ne les distintes categories. És per aquest motiu que es duran a terme les reunions amb els agents signants, per anar marcant les línies d’aquests premis i els membres del jurat.

La intenció d’aquest protocol és incloure els agents socials en una temàtica que ha esdevingut de gran importància per al Consell de Mallorca. Fa alguns mesos es va crear l’Oficina de Responsabilitat Social Corporativa. A més, ja s’ha posat en marxa la unitat estadística per potenciar la transparència en les dades de la institució insular, i aquest mes s’han convocat les primeres subvencions en matèria de responsabilitat social.   

Data de publicació: 13/07/2018