Escoltar

La UIB acull l'Assemblea General del G9 d'Universitats

Aquests dies té lloc al campus de la Universitat de les Illes Balears l’Assemblea General de Rectors del Grup 9 d’Universitats. La trobada ha reunit els rectors de les universitats de Cantàbria, de Castella-la Manxa, d’Extremadura, de La Rioja, d’Oviedo, del País Basc, Pública de Navarra, de Saragossa i de les Illes Balears.

La reunió va començar dijous, amb la presentació del rànquing SCImago, a càrrec del senyor Félix de Moya, investigador principal del Grup SCImago, a la comunitat universitària de la UIB.

El G9 d’Universitats és el campus presencial més gran d'Espanya i el que ocupa més superfície. Actualment compta amb 6.429 matrícules de 4.055 estudiants a 89 assignatures en xarxa, en el Campus Virtual Compartit. A l’assemblea de rectors s’ha fet balanç del funcionament del Campus Virtual Compartit i s’han definit les línies estratègiques per al període 2010-2012.

Així mateix s’ha signat el conveni de cooperació entre el G9 i quatre universitats africanes: Moi (Kenya), Muhimbili (Tanzània), Makerere (Uganda) i Hawassa (Etiòpia), per desenvolupar un projecte de formació en bones pràctiques en salut i drets sexuals i reproductius amb perspectives de gènere, subvencionat per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID). 

El G9 d’Universitats ha decidit que enguany assistirà com a grup a les fires internacionals de Brasil i Xina per donar a conèixer l’oferta de graus i postgraus de les universitats del grup.

Al final de la reunió s’ha produït el relleu de la presidència del Grup, que passa de la Rectora de la UIB, Montserrat Casas, al Rector de la Universitat de La Rioja, José María Martínez de Pisón.

Documents relacionats

Data de publicació: 10/12/2010