Escoltar

La UIB acull el XII Congrés Nacional del Programa d'Activitats Comunitàries en Atenció Primària (PACAP)

També es reuniran al campus experts del sector i ciutadans en la III Trobada per a la Promoció de la Salut a les Illes Balears

XII Congrés Nacional del PACAP
Dia: divendres, 14 de maig de 2010
Hora: 9 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

El senyor Vicenç Thomàs, conseller de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears; la senyora Aina Calvo, batllessa de Palma; el senyor Nacho García, gerent d’Atenció Primària de l’IB-Salut; el senyor Emilio Bilón, vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària; la senyora Jerònia Miralles, presidenta de l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària; la senyora Miquela Llull, presidenta del Comitè Organitzador del Congrés; i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB, inauguraran el XII Congrés Nacional del Programa d’Activitats Comunitàries en Atenció Primària (PACAP).

Tot seguit, el senyor Juan Irigoyen, professor de la Universitat de Granada, impartirà la conferència inaugural “Les participacions en salut en el present”. La dotzena edició del Congrés Nacional del PACAP es durà a terme els dies 13 i 14 de maig de 2010 al campus universitari de Palma de la UIB, sota el títol “Ciutadania, professionals i salut. Punt d’encontre”.

L’objectiu d’aquest congrés és posar en comú les novetats i les noves perspectives de la salut familiar entre els professionals de l’atenció primària de les Illes Balears i la ciutadania. És a dir; d’una banda, els professionals compartiran amb la societat els coneixements i les habilitats tèoriques relacionades amb la salut (què es fa, què es pot fer i què s’està investigant) i, d’altra banda, la ciutadania comentarà amb aquests experts les seves inquietuds, opinions i propostes.

El Congrés és organitzat per l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària i la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, en col·laboració amb el Departament d’Infermeria i l’Escola d’Infermeria de la UIB.

Tallers simultanis
Dia: dijous, 13 de maig de 2010
Hora: 16 hores
Lloc: edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

En aquesta ocasió, l’encontre del PACAP es realitzarà de manera conjunta amb la III Trobada de Participació Comunitària per a la Promoció de la Salut a les Illes Balears, organitzada per l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària (ABIC) i el grup PACAP de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (SBMFiC).

S’han organitzat diversos tallers, que es duran a terme de manera simultània a la UIB, en els quals experts del sector sanitari tractaran de donar resposta a algunes de les principals qüestions d’actualitat en l’àmbit de la sanitat. “Com es pot fer un diagnòstic de salut participat?” o “Educació entre iguals i accions comunitàries en salut” en són dos exemples.

Data de l'esdeveniment: 14/05/2010

Data de publicació: 13/05/2010