Escoltar

La UIB acull el II Congrés Internacional per a l'Estudi del Dolor Crònic i la Fibromiàlgia els dies 12 i 13 de maig de 2011

Experts internacionals en dolor crònic es reuneixen a Palma en una cita organitzada pel grup de recerca en Neurodinàmica i Psicologia Clínica

Inauguració
Dia: dijous, 12 de maig de 2011
Hora: 9 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears acull els dies 12 i 13 de maig de 2011 el II Congrés Internacional per a l'Estudi del Dolor Crònic i la Fibromiàlgia, que reunirà a Palma reconeguts experts internacionals amb l'objectiu d'aprofundir, donar a conèixer i reflexionar sobre la situació actual del dolor, en general, i de la fibromiàlgia, en particular.

El congrés ha estat organitzat pel grup de recerca en Neurodinàmica i Psicologia Clínica de la Universitat de les Illes Balears. Al llarg dels dos dies que durarà el congrés, es difondran els darrers treballs desenvolupats per grups de recerca multidisciplinaris i professionals nacionals i internacionals en l'àmbit medicosanitari sobre aquesta síndrome.

L'acte d'inauguració comptarà amb les intervencions del doctor Pedro Montoya, catedràtic de Psicobiologia de la UIB i investigador principal de la Unitat d'Investigació i Diagnòstic Neuropsicològic del Dolor Crònic (UNIDOC) de la UIB; la senyora Magdalena Cantarellas, regidora de l'Ajuntament d'Inca; el doctor Fèlix Grases, director de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB; i el doctor Juan José Montaño, vicerector de Docència i Qualitat.

Fibromiàlgia

La fibromiàlgia és una patologia de cada vegada més estudiada i més coneguda per la societat, però encara poc reconeguda pel sistema sanitari. Des dels anys 90, està recollida per la Classificació Internacional de Malalties (CIE-10) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i per l'Associació Internacional per l'Estudi del Dolor (IASP), així com pel Col·legi Americà de Reumatologia (ACR). Però avui dia encara es desconeixen les causes d'aquesta síndrome i tampoc no hi ha un protocol de tractament estandarditzat.

Fins ara, la investigació l'ha definida como una síndrome caracteritzada per dolor crònic generalitzat, acompanyada per queixes cognitives (problemes d'atenció, dèficit de memòria) i afectives (depressió, fatiga), en la qual podrien intervenir el mal funcionament del cervell i d'alguns gens, així com altres factors que podrien agreujar els símptomes, com ara la manca de son reparador i d'exercici físic. Ens trobam, doncs, davant un problema causat per múltiples factors, que requereix un abordatge científic i terapèutic multidisciplinari.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 12/05/2011

Data de publicació: 11/05/2011